Läheb hästi Britid langetavad juba elektri hinda

BNS
Copy
Suurbritannia inimesed saavad juulist alates nautida odavamat elektrit ja kasutada ülejäävat raha näiteks London Brick Lane Marketil
Suurbritannia inimesed saavad juulist alates nautida odavamat elektrit ja kasutada ülejäävat raha näiteks London Brick Lane Marketil Foto: SCANPIX

Briti energiajärelevalve otsustas neljapäeval langetada alates juulist elektriarvete piirmäära, leevendades seeläbi elukalliduse kriisi.

Ofgemi teatel langeb summa, mida energiapakkujad keskmiselt leibkonnalt küsida saavad, 2074 naelani aastas. Otsust põhjendati energia hulgihinna hiljutise langusega.

Eelnevaks laeks oli 3280 naela, kuid elukalliduse kriisiga seotud valitsusepoolse abi tõttu oli keskmine aastane kulu tarbijale piiratud 2500 naelani.

Venemaa kallaletung Ukrainale mullu veebruaris saatis energiahinnad lakke ja viis ülikiire inflatsioonini.

Viimastel kuudel on energiahinnad hakanud langema, tulenevalt soojast ilmast Euroopas ajal, mil riigid on hakanud Vene naftast ja gaasist vähem sõltuma.

Briti aastane hinnakasv oli aprillis 13 kuu aeglaseim, selgus kolmapäeval ametlikest andmetest. Samas oli see endiselt võrdlemisi kõrgel 8,7 protsendi tasemel.

Ofgem hoiatas, et paljudel leibkondadel võib elektriarvete tasumine endiselt keeruline olla, kuna hinnad on endiselt kõrgemad kui enne Vene invasiooni algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles