Netflixi paroolide jagamise ajastu on nüüd ametlikult läbi

Copy
Netflixi ootavad taas ees muutused.
Netflixi ootavad taas ees muutused. Foto: Shutterstock/ Kaspars Grinvalds

Netflix laiendas oma kontrolli kasutajate suhtes, kes jagavad paroole inimestega väljaspool oma leibkonda, et suurendada juhtiva voogedastusteenuse tulusid.

«Netflixi konto on mõeldud ühe majapidamise jaoks,» ütles ettevõte oma avalduses. Netflix ütles aasta alguses, et üle 100 miljoni majapidamise jagab teenuse kontosid.

Netflix on mõnel turul katsetanud laenutus- või ühiskontode süsteemi, kus tellijad saavad kõrgema hinna eest lisada lisakasutajad või viia profiilid eraldi kontodele. Nüüd teatas ettevõte, et laiendavad seda süsteemi enam kui sajasse riiki.

Kui Netflixi kasv eelmisel aastal jahtus, seadis Silicon Valley's asuv voogedastuse ettevõte eesmärgiks õhutada inimesi, kes kasutavad jagatud paroolidega Netflixi tasuta, et nad hakkaksid teenuse eest maksma, ilma et see heidutaks praeguseid tellijaid.

«Kontode jagamine annab meile suurema potentsiaalsete maksvate liikmete baasi ja toetab Netflixi pikaajalist kasvu,» ütles kaasjuht Ted Sarandos majandustulemuste arutelul.

Voogedastushiid ütles hiljuti finantsanalüütikutele, et lükkas edasi kontoparoolide jagamise laiaulatuslikku mahasurumist, et oma sõnul parandada kliendikogemust.

Netflix on enda kinnitusel taganud, et tellijatel oleks sujuv teenuse kasutamine väljaspool kodu või erinevates seadmetes, näiteks tahvelarvutis, teleris või nutitelefonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles