Rootsi mänguhiiu Embracer aktsia kukkus leppe nurjumise järel nagu kivi

Copy
Embracerile kuulub muu hulgas «Borderlandsi» seeria.
Embracerile kuulub muu hulgas «Borderlandsi» seeria. Foto: xbox.com

Rootsi videomängufirma Embracer aktsia kukkus kolmapäeval järsult, kui ettevõte teatas suure partnerlusleppe läbikukkumisest ja langetas oma majandustulemuste väljavaadet.

«Läinud õhtul teavitati meid, et üks suur strateegiline partnerlus, mille üle seitse kuud läbirääkimisi peeti, ei saa teoks,» ütles Embraceri tegevjuht Lars Wingefors.

Wingefors lisas, et nimetamata teise osapoole otsus leppest loobuda oli «ootamatu».

Embracer, millele kuulub muu hulgas «Borderlandsi» seeria ja litsents «Tomb Raideri» mängudele, märkis, et lepe oleks toonud enam kui kaks miljardit dollarit käivet kuueaastase perioodi vältel.

Samuti oleks see parandanud märkimisväärselt «kasumit keskpikas ja pikas plaanis».

Tulenevalt mitme mängu avaldamise edasilükkamisest ja partnerluse ärajäämisest, langetas firma oma prognoosi käesoleva majandusaasta tulemustele.

Embracer ennustab nüüd tegevuskasumiks seitse kuni üheksa miljardit krooni (607,7 kuni 781,7 miljonit eurot) võrreldes varem oodatud 10,3 kuni 13,6 miljardi krooniga (894,6 miljoni kuni 1,18 miljardi euroga).

Ettevõtte aktsia langes Stockholmi börsil kolmapäevase kauplemispäeva lõpuks pea 45 protsenti 22,76 Rootsi kroonile.

Samas teatas Embracer, et selle käive tõusis eelneval aprillist märtsini kestval majandusaastal 121 protsenti 37,7 miljardi kroonini (3,2 miljardi euroni).

Puhaskasum neljakordistus 4,45 miljardi kroonini (390 miljoni euroni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles