Pankrotiohus Ampler Bikesi osaku hind läks vabalangusesse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Ampler Bikes.
Ampler Bikes. Foto: Ampler

Teisipäeval saneerimisest  ning töötajate koondamisest teatanud Ampler Bikesi osakute hind langes Funderbeami alternatiivbörsil täna hommikul 50 protsenti, 1,03 euroni.

Viimase tehingu hind on praegu 1,05 eurot. Funderbeami süsteemis on näha, et ostuorderid on alla eurose hinnaga, samas kui müüjad sooviksid saada minimaalselt 1,15 eurot.

Osaku kõrgajad olid 2021. aastal, mil jaanuaris lähenes hind 20 eurole ning aprillis ületas 20 euro piiri.

2022. aasta algusest on osaku hind languses.  

Ampler Bikes OÜ juhatuse liige Kristjan Maruste ja tegevjuht Kadri Rehkli teatasid teisipäeval, et elektrirataste tootja läheb suurte võlgade tõttu saneerimisele. Kui kohus saneerimiskava ei kinnita, on võimalik ka ettevõtte pankrot.

Amplerit on aastaid toodud eduka Eesti väikefirma musternäiteks, kelle eduloost on osa tahtnud saada tuhanded väikeinvestorid. Ja vähemalt alguses oligi Ampler suur edulugu, kasvatades Funderbeami platvormil investoritele pakutud osaluse väärtust nelja aastaga ligi 20 korda.

2021. aasta alguses oli Ampler seisus, kus ettevõtte väärtus Funderbeamis oli kerkinud üle 100 miljoni euro ja tulevik paistis helge. Siis aga läks kõik allamäge ning eile teatati saneerimisavalduse esitamisest Harju maakohtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles