Tallinnasse tuleb veel üks Hiltoni hotell

PM Majandus
Copy
Selline hakkab välja nägema arhitekt Tõnis Tarbe projekteeritud uus hotell vana Eha kino asemel.
Selline hakkab välja nägema arhitekt Tõnis Tarbe projekteeritud uus hotell vana Eha kino asemel. Foto: Postimees

Tallinnasse, kunagise kino Eha asemele kerkib uus hotell – Hampton by Hilton.

Kolme tärni hotell Hampton by Hilton rajatakse Tallinna kunagise kino Eha hoone asemele ning ehitus algab sel suvel. Tartu maantee ja Jakobsoni tänava nurgale kerkib peamiselt viie- ja osaliselt kuuekorruseline hoone, milles on 185 tuba. Praegune kinohoone lammutatakse.

Hotelli avamiseks tehti ettevalmistusi juba 2020. aasta alguses, ent siis nurjas plaanid koroonapandeemia. Nüüd sõlmiti ehitusleping taas Merko Ehitusega ning hotell saab plaani kohaselt valmis järgmise aasta lõpus.

Kinnistu omaniku ja hotelli arendaja GVP Invest Estonia OÜ esindaja Sigitas Daugnoras viitas, et Tallinna hotellisektor ja kogu Balti piirkond oli enne koroonapandeemiat tugev: 2019. aastal moodustasid turistide ööbimised Balti pealinnades 60–80 protsenti kõigist hotellikülastustest. 2022. aasta alguses, kui koroonaviirus tundus hääbuvat, avaldas aga Venemaa rünnak Ukrainale otsekohe mõju kõikidele elu ja majanduse valdkondadele.

Loodavad majanduskasvu taastumisele

Tallinna keskmine hotellipäeva maksumus, mis oli ajalooliselt kolmest Balti pealinnast kõige kõrgem (2019. aastal 78 eurot), on tema sõnul seni taastunud 94 protsendi ulatuses. Tallinna majutusteenuste turu hõivatus on praegu umbes 62 protsenti, mis on 2019. aastaga võrreldes üheksa protsendipunkti võrra madalam.

Daugnoras tõi esile, et ehkki pandeemia mõju turismisektorile on olnud ränk, sai Eesti majandus kriisist pigem kiiresti üle. Majanduskasvu pidurdumine 2020. aastal oli võrdlemisi tagasihoidlik võrreldes ELi keskmisega. Nüüd on märgata majanduse aeglustumist, kuid 2024. aasta lõpuks, kui hotell Hampton by Hilton Tallinnas uksed avab, arvatakse, et raske periood on möödas ning majanduskasv taastunud.

Eesti valitsuse plaan tõsta märkimisväärselt majutusettevõtete käibemaksu mõjutab kindlasti hotellide tulemuslikkust, tõdes Tallinna Hampton by Hilton hotelli käitama hakkava Apex Alliance Hotel Managementi äriarendusjuht Brigita Aleksandraviciute.

Hampton by Hiltonil on peaaegu 3000 hotelli 31 riigis. Hotelli Eestis käitav Apex Alliance Hotel Management tegutseb 14 rahvusvahelise hotellibrändiga Lätis, Leedus, Poolas ja Rumeenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles