Külm dušš investoritele: Ampler läheb hiidvõlga vähendama kohtu abiga

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Kõu Mobility grupi tegevjuht  ja Ampler Bikes OÜ juhatuse liige Kristjan Maruste (paremal) ja Ampleri kaasasutaja ning endine tegevjuht Ardo Kaurit (vasakul)
Kõu Mobility grupi tegevjuht ja Ampler Bikes OÜ juhatuse liige Kristjan Maruste (paremal) ja Ampleri kaasasutaja ning endine tegevjuht Ardo Kaurit (vasakul) Foto: Kõu Mobility Group

Ampler Bikes OÜ juhatuse liige Kristjan Maruste ja tegevjuht Kadri Rehkli selgitasid täna ajakirjanikele, et rattafirma läheb suurte võlgade tõttu saneerimisele. Kui kohus aga saneerimiskava ei kinnita, on võimalik ka ettevõtte pankrot.

Ampleri ruumides Telliskivis on seintele kinnitatud elektrirattad, saalis seisavad mornide nägudega töötajad, kuid Ampleri ja Kõu Grupi juhatuse liige Kristjan Maruste on energiat täis, kui ajakirjanikele saneerimisplaani tutvustab.

See on ootamatu, kuna Amplerit on aastaid toodud eduka Eesti väikefirma musternäidiseks, kelle eduloost on osa tahtnud saada tuhanded väikeinvestorid. Ja vähemalt alguses oligi Ampler suur edulugu, kasvatades Funderbeami platvormil investoritele pakutud osaluse väärtust nelja aastaga ligi 20 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles