Elektrirataste tootja Ampler teatas saneerimisest ja koondab töötajaid (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Ampleri esinduspood Telliskivis.
Ampleri esinduspood Telliskivis. Foto: Ampler

Elektrijalgrataste tootja Ampler Bikes OÜ esitas Harju maakohtule saneerimisavalduse, ent jätkab tegevust, et täita kõik senised ja tulevased tellimused.

«Viimased aastad on olnud Ampler Bikesi jaoks keerulised ning elektrijalgrataste turu olukord halvenes eriti 2023. aasta alguses. Seetõttu jäid rattad lattu seisma ning tekkisid probleemid rahavoogudega. Meil on tugev usk Amplerisse, maailmatasemel toodetesse ning hoiame ettevõtte saneerimise ajal töös,» ütles Ampler Bikesi juhatuse liige Kristjan Maruste pressiteates.

Ampleri käive märtsis oli ligi 1,5 miljonit eurot ja aprillis 700 000 eurot ning rattasõidu kõrghooaja alguse tõttu on ettevõtte sõnul väljavaade paranenud. «Lõppeesmärk on anda ettevõttele uus hingamine ning samas olla võimalikult läbipaistev meie olukorras ning klientide, tarnijate ja teiste partnerite ees,» lisas Maruste.

Juhatuse liikme sõnul annab saneerimine võimaluse hajutada kohustused pikemale perioodile, mille abil saab Ampler jätkata äritegevusega. «Tootmine, müük ja teenindus jätkub kõikidel senistel turgudel ja saneerimise toel arendame ettevõtte tegevust, et luua eelduseid tootmise tõhustamiseks ja müügimahtude suurendamiseks,» kinnitas ta.

Ühtlasi teavitas Ampler Bikes töötukassat, et vähendab töötajate arvu 13 inimese võrra. «See oli ääretult raske otsus, kuna hindame tiimi panust kõrgelt. Paraku nõuab praegune turuolukord kulude korrigeerimist, ilma et see mõjutaks ettevõtte tegevust ja elektrijalgrataste müüki,» ütles Maruste.

Ampler Bikesi enamusosanik on Kõu Mobility Group, kellele kuulub ettevõttest 51 protsenti. Ampler Bikesi asutajatele ja töötajatele, samuti varase faasi investoritele kuulub kokku 49 protsenti ettevõttest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles