Kaheksa EL-i riiki väljendasid vastuseisu bloki heitmepiirangutele

Copy
Kaheksa EL-i liikmesriiki seisavad uutele Euroopa Liidu heitmereeglitele vastu,
Kaheksa EL-i liikmesriiki seisavad uutele Euroopa Liidu heitmereeglitele vastu, Foto: PETER NICHOLLS

Kaheksa EL-i liikmesriiki, nende seas Prantsusmaa, Itaalia ja Poola ärgitasid Euroopa Liitu loobuma oma kavandatud sõidukite heitmete piirangutest, öeldes, et see võib ohustada investeeringuid, selgus esmaspäeval AFP-le laekunud dokumendist.

 

EL-i eelmise aasta lõpus esitatud muudatuste ehk Euro 7 standardite eesmärk on vähendada Euroopas müüdud uute sõidukite õhureostust, seades piirangud reostavatele ühenditele nagu lämmastikoksiidid ja süsinikmonoksiid.

Piirangud peaksid jõustuma 2025. aasta juulis.

«Me oleme vastu igasugustele uutele autode ja kaubikute heitmete reeglitele (sealjuures uutele testimisnõuetele ja uutele heitmete piirangutele),» kirjutasid Bulgaaria, Tšehhi, Prantsusmaa, Ungari, Itaalia, Poola, Rumeenia ja Slovakkia.

Need uued reeglid suunaksid mujale vajalikud investeeringud netonullile üleminekuks, lisasid nad kirjas liikmesriikidele.

Prantsusmaal ja Itaalial on suured autotööstused, kuid mitte nii suured kui Saksamaal, kes pöördumisele alla ei kirjutanud.

EL leppis sel aastal kokku fossiilkütust kasutavate autode müügi lõpetamises 2035. aastaks, mil see üritab minna sajaprotsendiliselt üle elektriautodele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles