Kinnisvaraportaal: huvi uusarenduste vastu toob turule uusi piirkondi

BNS
Copy
Uuselamurajoon. Pilt on illustratiivne.
Uuselamurajoon. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Kinnisvaraportaali Kinnisvara24 statistika näitab, et huvi uusarenduste vastu kasvab ning tuntud linnaosade Kadrioru ja Kalamaja kõrval ostetakse kodusid ka teiste piirkondade uusarendustesse.

Portaalis kasvas uusarenduste päringute arv aprillis võrreldes märtsiga 42 protsenti. Enim vaadati Kadrioru ja Kalamaja arendusprojekte. Mujal piirkondades jagunes huvi piirkondade ja objektide vahel üsna võrdselt, teatas ettevõte.

Portaali tegevjuht Urmas Uibomäe tõi välja, et päringuid tehti aprillis võrdselt nii linna keskel asuvatele kõrghoonetele kui äärelinnades paiknevatele uusarendusprojektidele. «Eristuvad vaid mõned ajaloolised piirkonnad, näiteks Kadriorg, kus näeme kõrgemat huvi aasta ringi, vaatamata keskmisest kõrgemale hinnale,» märkis ta.

Kinnisvaramaakler Eve Tarm võrdles kinnisvaraturgu börsiga, kus hinnad kõiguvad turuolukorrast ja nõudlusest tingituna. «Kadriorg ja sellega külgnevad alad on väga stabiilne piirkond. Hinnad püsivad seal langevas turuolukorras tugevamad ja tõusvas turuolukorras hakkavad tõusma esimesena, sest inimesed tahavad seal elada,» kommenteeris ta.

Tarmi sõnul on tore, et teisigi Tallinna südalinna piiravaid ajaloolisi puitmajadega linnaosi on viimasel kümnendil argaralt rekonstrueerima hakatud. «Paradoksaalselt on võib-olla isegi hea, et nõukogude okupatsiooniaeg takistas tormilist kinnisvaraarendust, sest erinevalt Helsingist ja Stockholmist on see omal viisil päästnud meie puitmajadega kesklinna piiravaid linnaosi lammutamisest ja nende tundmatuseni muutmisest. Tänu sellele on Tallinnas väga erineva õhustikuga piirkondi, mis rikastab elu pealinnas,» leiab ta.

Kinnisvaraarendaja Bonava müügijuhi Lauri Laanoja sõnul on paljudele noortele peredele oluline oma vanemate elukoha lähedus, et korraldada laste hoidmine. «Lisaks asukoha eelistustele on kinnisvara valikul olulised konkreetse piirkonna võimalused. Otsitakse turvalist elukeskkonda, millel oleks hea transpordiühendus, kergliiklusteede võrgustik ja vaba aja veetmise võimalused,» loetles Laanoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles