Venemaal tehti ettepanek kuuepäevase töönädala kehtestamiseks (5)

PM Majandus
Copy
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu Nižni Novgorodi laskemoonatehases
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu Nižni Novgorodi laskemoonatehases Foto: HANDOUT/Scanpix

Venemaa äripatriotismi arendamise assotsiatsioon Avanti tegi tööministeeriumile ettepaneku kehtestada riigis kuuepäevane töönädal, kirjutab Izvestija.

Algatajad märgivad ettepanekus, et lääneriikide kehtestatud sanktsioonide tõttu on Venemaa ärisektor suure surve ja pinge all. Töönädala pikendamine aitaks ettepaneku tegijate sõnul praeguses keerulises olukorra riigi majandust tugevdada. Muu hulgas saavutada tehnoloogiline ning tööstuslik läbimurre, tugevdada majanduslikku suveräänsust ja vähendada sõltuvust välismaast.

Oma pöördumises meenutab assotsiatsioon, et Teise maailmasõja ajal töötasid venemaalased kuus ja ka seitse päeva nädalas. Pärast sõja lõppu vähendati kuuepäevase töönädala tööpäeva pikkust seitsmele tunnile ning 1967. aastal kehtestati viiepäevane töönädal ning tööpäeva pikkuseks kaheksa tundi.

Ettepaneku tegijad toovad välja, et sarnane praktika on kasutusel ka reas Aasia ja Euroopa riikides. Näiteks Nepaalis ja Iraanis on kuuepäevane töönädal ja Belgias ja Türgis on lubatud töönädala pikkuseks 48 tundi.

Märtsi lõpus tegid ametiühingud ettepaneku töönädalat hoopis lühendada, et töökohti säilitada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles