Kinnisvaraettevõtja: 3000-eurone ruutmeetrihind on peagi tagasi (2)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kalaranna kvartal on üks Tallinna kallimate hindadega elamupiirkondi, kus hinnad küündivad kaugelt üle 3000 euro ruutmeetri eest.
Kalaranna kvartal on üks Tallinna kallimate hindadega elamupiirkondi, kus hinnad küündivad kaugelt üle 3000 euro ruutmeetri eest. Foto: Betooniühing

Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind pöörab sügisel tõusule, kuid tehingute arvu rekordeid veel aasta-paar oodata ei ole, prognoosib 1Partner Kinnisvara asutaja Tanel Tarum.

Aprillis maksis Tallinna korteri ruutmeeter maa-ameti andmetel keskmiselt 2985 eurot, kallinedes aastaga ligi 4 protsenti. 1Partner Kinnisvara asutaja Tanel Tarumi hinnangul on vaid aja küsimus, mil keskmine ruutmeetri hind algab pealinnas taas numbriga 3.

«Vaadates turul toimuvat, on väga tõenäoline, et aasta teises pooles liigub Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind taas üle 3000 euro piiri ning sel korral juba jäädavalt. See ei ole mingi uue buumi algus, vaid evolutsioon,» hindas Tarum.

«Arendajatel ei ole tekkinud tuntavat laojääki ja koduomanikud saavad oma laenukohustustega samuti hakkama ning ka üüriturg toimib aktiivselt. Kuna müügisurve puudub, siis on hinnad hästi püsinud ning samas päris uued projektid tulevad vaikselt peale juba uutel hinnatasemetel,» põhjendas Tarum.

Kinnisvaraettevõtja sõnul on ostjatel taas huvi ka kõige kallima otsa luksuskinnisvara vastu. «Eriti hinnatud uusarendustes on 6000–7000 euro suurused ruutmeetrihinnad pigem uus reaalsus, mitte mingi eriline üllatus,» tõi Tanel Tarum välja veel ühe käesolevat aastat iseloomustava suundumuse.

Tallinna kinnisvaratehingute maht tegi rekordi 2021. aasta novembris, mil pealinnas registreeriti 1103 korteri ost-müük. Tarumi hinnangul pole lähiaastatel siiski lootust sellele tasemele tagasi jõuda. «Praeguses turuolukorras pole see number enam reaalne. Pigem püsitakse tänavu 20–25 protsenti sellest tasemest allpool,» hindas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles