Eesti õliühing muutis nime

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Õliühingu nimevahetust tuvustati organisatsiooni 30. aastapäeva tähistamisel.
Õliühingu nimevahetust tuvustati organisatsiooni 30. aastapäeva tähistamisel. Foto: Mattias Lunge

Kütusesektori katuseorganisatsiooni Eesti Õliühing uueks nimeks saab Eesti Transpordikütuste Ühing.

Ühingu tegevjuht Mart Raamat selgitas, et nime muutmise protsess on väldanud juba pikka aega. «Tegelikult on ju ajalooliselt meie peamine tegevusvaldkond olnud transpordisektori varustamine energiaga. 1993. aasta 20. mail, kui kütusemüüjate ühing algupärase nimega Eesti Õliliit loodi, siis polnud midagi muud peale fossiilsete vedelkütuste lihtsalt võimalik kasutada,» selgitas ta pressiteates.

Raamat tõi välja, et viimase viie aasta jooksul on kohalik transpordikütuste turg märgatavalt mitmekesisemaks muutunud: lisaks senistele kütustele on vedelad biokütused, gaaskütused – mootorivedelgaas LPG, surugaas CNG ning Eestis toodetud rohegaas biometaan ning elektrienergia.

Ühing sai ka uue logo, mis moodustub viiest «energiamolekulist», mis peaksid sümboliseerima mitmekesisust transpordikütuste turul. «Näeme, et lähikümnenditel jääb transpordikütuste turg killustatuks ja ühte domineerivat energialiiki ei teki. Seetõttu on tähtis, et riigi transpordi- ja kütusepoliitika oleks läbi mõeldud ja tasakaalukas,» sõnas Raamat.

Eesti Transpordikütuste Ühingu logo
Eesti Transpordikütuste Ühingu logo Foto: MTÜ Eesti Transpordikütuste Ühing

Uue nimega MTÜ Eesti Transpordikütuste Ühing on 1993. aastal loodud organisatsioon, kuhu kuuluvad 13 liiget tegelevad kütuste ja muu energia transpordisektorisse tarnimisega ning sellega seonduvate tegevusaladega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles