Vabariiklaste juht teatas USA võlakõneluste katkestamisest

Copy
USA esindajatekoja spiiker Kevin McCarthy.
USA esindajatekoja spiiker Kevin McCarthy. Foto: WIN MCNAMEE

Vabariiklased on peatanud USA võlakohustuste täitmata jätmise läbirääkimised vähem kui kaks nädalat enne potentsiaalselt katastroofilist maksejõuetust, teatas reedel esindajatekoja spiiker Kevin McCarthy, viidates demokraatide vähesele tegutsemisele.

 

«Me peame tegema pausi,» ütles vabariiklaste juht kongressi ajakirjanikele, lisades: «me ei tohi järgmisel aastal enam raha kulutada».

President Joe Bideni läbirääkijad on pidanud läbirääkimisi vabariiklastega, kuna mõlemad pooled püüavad jõuda kokkuleppele, et tõsta USA laenulimiiti ja võimaldada riigil maksta oma olemasolevate kohustuste eest.

Vabariiklased nõuavad jätkuvalt, et Biden peab võlgade ülemmäära tõstmise toetuse eest nõustuma kulutuste kärpimisega, eirates demokraatide korduvaid üleskutseid laenulimiidi tõstmiseks ilma igasuguste tingimusteta.

Demokraadid on sõnastanud läbirääkimised kui võimaluse arutada eelseisvat eelarvet enne 1. juunit, mil rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt võib USA muutuda maksejõuetuks, kui kongress ei tegutse.

Reedel ütles Valge Maja, et kahe poole vahel on endiselt märkimisväärseid probleeme seoses eelarvega.

«Eelarveküsimustes on erakondade vahel tõelisi erimeelsusi ja kõnelused saavad olema keerulised,» ütles Valge Maja ametnik oma avalduses, lisades: «Presidendi meeskond teeb kõvasti tööd mõistliku parteülese lahenduse nimel, mis võiks läbida esindajatekoja ja senati.»

Joe Biden, kes viibib Jaapanis maailma juhtide G7 tippkohtumisel, katkestab oma reisi piirkonda ja naaseb pühapäeval Washingtoni, et püüda saavutada kokkulepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles