Briti peaminister ja tema abikaasa kaotasid mullu 200 miljonit naela

PM Majandus
Copy
Briti peaminister Rishi Sunak ja tema abikaasa Akshata Murty.
Briti peaminister Rishi Sunak ja tema abikaasa Akshata Murty. Foto: Stefan Rousseau

Väidetavalt kaotasid Briti peaminister Rishi Sunak ja tema abikaasa 2022. aastal oma investeeringutelt keskmiselt umbes 500 000 naela päevas.

 

Briti peaminister Rishi Sunak ja tema abikaasa Akshata Murty kaotasid eelmisel aastal Sunday Timesi hinnangul koguni 201 miljonit naela ehk üle 230 miljoni euro.

Sunaki abikaasale kuulub veidi alla ühe protsendi India IT-hiiglase Infosys aktsiatest, mille kaasasutajaks oli tema isa. Kontserni aktsia hind oli langenud umbes viiendiku võrra, teatas Sunday Times.

The Times hindas paari varanduse suuruseks 529 miljonit naela (610 miljonit eurot), mis aasta tagasi oli 730 miljonit naela (840 miljonit eurot). Sunday Timesi rikkaimate brittide nimekirjas langesid Sunak ja Murty 222. kohalt 275. kohale. 

Sunak oli ise enne oma poliitilist karjääri investeerimispankurina palju raha teeninud. Seevastu Murty tõi abiellu oluliselt rohkem rikkust.

Abielupaari rikkus on mänginud poliitilises debatis korduvat rolli. Praegu on Sunaki vastu käimas uurimine, kas ta varjas võimalikke huvide konflikte, kuna Murty omab aktsiaid ettevõttes, mis sai valitsuse rahastamist.

Juba rahandusministrina sattus Sunak probleemidesse oma naise finantshuvide tõttu. Murty oli saanud kasu õiguslikust eristaatusest, mis võimaldas tal maksta makse Ühendkuningriigi asemel Indias. Kui see avalikuks sai, loobus ta oma eristaatusest.

Sunday Timesi rikkaimate brittide nimekirja tipus on Hinduja perekond, kellele kuulub samanimeline India konglomeraat ja kes on oma hinnangulist rikkust suurendanud märkimisväärselt ehk 35 miljardi naelani (üle 40 miljardi euro).

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles