Suurbritannia peaminister sanktsioondest: Venemaa peab oma tegude eest maksma (1)

PM Majandus
Copy
Rishi Sunak Jaapanis G7 kohtumisel.
Rishi Sunak Jaapanis G7 kohtumisel. Foto: Ludovic Marin / POOL / SIPA / Scanpix

Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak ütles pärast Venemaa ekspordile uute sanktsioonide kehtestamist, et soovib tagada, et Venemaa maksaks Ukraina sõja eest kõrget hinda, kirjutab Briti rahvusringhäälingu BBC uudisteportaal.

Suurbritannia avalikustas täna uued sanktsioonid Venemaa maavarade sektori suhtes, mis võtavad sihikule alumiiniumi, teemantide, vase ja nikli impordi, püüdes nii lämmatada Moskva suutlikkust rahastada Ukraina sõda.

Ühendkuningriigi valitsus teatas, et kavatseb sihikule võtta veel 86 president Vladimir Putiniga seotud inimest ja ettevõtet. Alates Venemaa rünnakust Ukrainale on Ühendkuningriik sanktsioonide režiimi raames pannud musta nimekirja enam kui 1500 isikut ja asutust ning külmutanud rohkem kui 18 miljardi naela väärtuses varasid.

Sunak avaldas lootust, et sanktsioonidega liituvad ka teised riigid.

«See muudab sanktsioonid tõhusamaks ja tagab, et Venemaa maksab oma ebaseadusliku tegevuse eest kõrget hinda,» lisas Sunak.

USA, Suurbritannia ja Euroopa Liit teatasid täna enne G7 tippkohtumist värsketest meetmetest Moskva vastu, millega püütakse 15 kuud pärast Vene vägede Ukrainasse tungimist piirata Moskva peamisi tuluallikaid, aga samuti juurdepääsu sõjatööstuse jaoks vajalikele materjalidele, vahendab BNS.

Üks kõrge USA ametnik ütles, et umbes 70 üksust Venemaal ja teistes riikides kantakse Ühendriikides musta nimekirja. Ühtlasi kehtestatakse umbes 300 uut sanktsiooni füüsilistele ja juriidilistele isikutele, laevadele ja õhusõidukitele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles