Volkswagen müüs Venemaal asuva autotehase

Copy
Volkswageni hoone Venemaal.
Volkswageni hoone Venemaal. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS / Scanpix

Saksa autotootja Volkswagen teatas reedel, et lõpetas Venemaa varade müügi kohalikule firmale Avilon, et lahkuda riigist Venemaa kallaletungi tõttu Ukrainale.

Muu hulgas müüdi maha Kaluga autotehas Moskvast edelas, mis andis tööd umbes 4000 inimesele ja tootis aastas 225 000 autot.

«Uus omanik omandab kõik Venemaa tütarfirmade aktsiad,» ütles VW avalduses ja lisas, et Vene valitsus kiitis tehingu heaks.

Volkswagen peatas sarnaselt teiste suurte välismaa ettevõtetega tegevuse Venemaal eelmisel aastal, kui Ukraina sõda tõi kaasa Lääne sanktsioonid, mis andsid hoobi tarneahelatele.

VW pidi aga Venemaalt lõplikuks lahkumiseks ära ootama valitsuse nõusoleku. Nimelt nõuab «ebasõbralike riikide», nagu Moskva nimetab sanktsioonidega ühinenud maid, varade müük välisinvesteeringuid jälgiva valitsuskomisjoni luba.

Tehingu finantsdetaile ei ole VW avaldanud, kuid Saksa ajaleht Handelsblatt teab öelda, et autotootja saab müügist umbes 125 miljonit eurot, mis on VW Venemaa varade tegelikust väärtusest väiksem summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles