Ekspert annab nõu: kuidas korraldada sünnipäevapidu stressivabalt?

PM Majandus
Copy
Sünnipäevapidu.
Sünnipäevapidu. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Juubeli- või sünnipäevapidu peaks olema nauditav mitte ainult külalistele, vaid ka sünnipäevalapsele endale. Enam kui 50 000 külalist võõrustanud FoodStudio tegevjuht Jaan Liiv annab nõu, kuidas korraldada sünnipäevapidu stressivabalt.

Eelkõige tuleks planeerimist võtta külma kõhuga, sest tavaliselt ei lähe midagi niivõrd valesti, et see kogu peo ära rikuks. Perfektsetest detailidest olulisem on, et sünnipäevalaps oleks rahulik ja rõõmus.

Stressivabaks peokorraldamiseks on abi, kui mõelda läbi kaheksa punkti.

1. Tee peoplaan ja koosta eelarve

Iga õnnestunud ettevõtmine algab läbimõeldud plaanist. Et korraldamine ei jääks viimasele minutile, võid plaani paika panna juba mitu kuud varem. Mõtle läbi külaliste arv, peo teema või kontseptsioon ning sobiv asukoht, kuupäev, kellaaeg, külaliste nimekiri, tegevused ja menüü. Kui koht, külaliste arv, menüü, meelelahutus ja programm paigas, siis saab koostada eelarve.

2. Hoia pidu mõõdukas suuruses

Sünnipäevapidu ei pea olema suurejooneline ega ülerahvastatud. Hoia külaliste nimekiri mõõdukana, et säilitada intiimne õhkkond ja vältida liigseid kulusid. Vali välja lähedased sõbrad ja pereliikmed, kellega soovid kindlasti oma erilist päeva jagada. Kui sünnipäevalapsel jääb aega kõigiga suhtlemiseks, on pidu nauditavam ja see paneb ka külalisi end eriliselt tundma.

3. Saada külalistele kutsed

Kui peo detailid veel paigas ei ole, saada külalistele eelteade, mis garanteerib, et nad broneerivad peo kuupäeva, aga detailid saad täpsustada hiljem. Veidi aega enne ürituse toimumist tahavad nad juba kindlasti täpsemalt teada, mis neid ees ootab, et planeerida transport, sobiv riietus jms. Anna kutsel edasi vajalik info, aga jäta ruumi ka kohapealsetele üllatustele.

4. Delegeeri ülesanded

Juubilar ei pea pidu üksi korraldama, võib appi võtta sõpru-pereliikmeid või palgata peokorraldaja. Piisab sellest, et sünnipäevalaps koostab peoplaani ja kõige muu korraldamise võtab palgatud firma enda kanda. 

5. Pane paika menüü

Kõigile külalistele sobiva söögi-joogi valmistamine võib olla peo korraldamisel üks peamisi stressi allikaid. Talvehooajal on populaarne vahemere köök, prantsuse klassika, aga ka modernne eesti köök. Suvehooajal aga grillimenüü.

6. Mõtle läbi peo programm

Mängud, esinejad ja muu meelelahutus on toredad, aga need on vajalikud eelkõige n-ö jääsulatajana. Ära pane programmi liiga palju tegevusi, vaid jäta kindlasti ruumi ka vabas vormis suhtlemisele.

7. Kaasa külalisi

Meeldejääv üritus on sageli selline, kus külalised saavad ise midagi uut ja põnevat proovida. Näiteks koos kokkamine. Ja kes köögitoimetustes osaleda ei soovi, saab toimuvat mõnusalt jälgida.

8. Mõtle läbi peo jäädvustamine

Selleks, et toredat emotsiooni nautida veel ka aastaid hiljem, võib palgata professionaalse fotograafi, aga toredaid pilte saab teha telefonikaameraga ka keegi külalistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles