Ekspert: langevad nii kinnisvara hinnad kui ka tehingute arv

BNS
Copy
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala / Scanpix

Pindi Kinnisvara müügipartneri Peep Soomani sõnul langes Eesti linnade korterite keskmine tehinguhind aprillis protsendi võrra, jäädes pidama 2265 eurol ruutmeetri kohta. Samal ajal on vähenenud ka tehingute arv.

Märtsis oli korterite keskmist hinda seirav Pindi indeks korrigeeritud andmetel 2295 eurot ruutmeetri kohta. «Kui märtsis tehti indeksilinnades kokku 1398 korteriomandi tehingut, siis aprillis oli tehingute arv 1170. Võrdluseks: 2022. aasta aprillis tehti indeksilinnades 1477 korteriomandi tehingut,» ütles Sooman pressiteates.

Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009 – 624,2 eurot ruutmeetri kohta –, on Pindi indeks 263 protsendi võrra kõrgemal. Võrreldes kõrgpunktiga detsembris 2022. aastal on indeks langenud aga 9 protsendi võrra, selgitas Sooman.

Soomani sõnul näeb ilmselt suvekuudel indeksi jätkuvat langust, sest kuni eelmise aasta keskpaigani toodi turule hulk uusarendusi, mis nüüd järjest valminud. «Pole saladus, et nii Tallinna kui ka teiste suuremate linnade järelturul on hinnalangus suurem olnud, praegu kajastub see statistikas veel poolikult,» lisas ta.

Pindi indeks vaatleb korteritehinguid 17 suuremas linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles