Deutsche Bank maksab Epsteini ohvritele 75 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Jeffrey Epstein.
Jeffrey Epstein. Foto: Uma Sanghvi

Anonüümne süüdistaja väitis hagis, et Jeffrey Epstein oli teda oma sõpradele kupeldanud aastatel 2003-2008. Deutsche Bank ignoreeris kahtlast tegevust, sealhulgas asjaolu, et ärimehe pangakontolt tehti arvukalt makseid mitmele noorele naisele.

 

Deutsche Bank on nõustunud maksma 75 miljonit dollarit, et lahendada kohtuvaidlus, mille on algatanud naised, kes väidavad, et lahkunud finantsärimees Jeffrey Epstein kuritarvitas neid ja süüdistas Saksa panka tema inimkaubanduse soodustamises, vahendab Reuters.

Kokkuleppega lahendatakse Manhattani föderaalkohtus esitatud ühishagi, mida süüdistajate advokaadid kinnitasid kolmapäeva lõpus. Kohtus on vaja heakskiitu.

Deutsche Banki süüdistati selles, et Epsteini kontodel puudusid ohumärgid, mis viitasid sellele, et ta tegeles kuritegevusega.

Epstein, kes tunnistas end 2008. aastal süüdi Florida prostitutsioonisüüdistuses ja kes kanti seksuaalkurjategijana registrisse, oli aastatel 2013-2018 Deutsche Banki klient.

Ta suri 2019. aasta augustis vanglas, oodates kohtuprotsessi kupeldamise eest, mida New Yorgi kohtuarst nimetas enesetapuks.

Deutsche Banki pressiesindaja Dylan Riddle keeldus kokkuleppe arutamisest, kuid pank on tunnistanud viga seoses Epsteini kliendiks võtmisega.

Riddle'i sõnul on Deutsche Bank investeerinud rohkem kui 4 miljardit eurot, et tugevdada oma kontrolli, protsesse ja koolitust ning palgata rohkem inimesi finantskuritegevuse vastu võitlemiseks.

David Boies, kes on üks süüdistajate advokaatidest, ütles oma avalduses, et Epsteini kuritarvitused nõudsid «paljude võimsate isikute ja institutsioonide koostööd ja toetust. Me hindame Deutsche Banki valmisolekut võtta vastutus oma rolli eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles