SEB alustab uute makselahenduse pakkumist: nutiseadmest saab makseterminal

PM Majandus
Copy
Makseterminal nutiseadmes.
Makseterminal nutiseadmes. Foto: SEB pank

Ettevõtetel on nüüdsest veelgi lihtsam oma teenuse või toote eest raha küsida, kuna alates tänasest tõi SEB pank turule lahenduse «makseterminal nutiseadmes». See on digitaalne kaardimaksete vastuvõtmise ja töötlemise lahendus Android süsteemile, mis muudab kaupmehe nutiseadme (telefoni või tahvelarvuti) kaasaskantavaks kaardimaksete vastuvõtuseadmeks.

SEB hinnangul on Eestis arvestatav hulk ettevõtjaid, kelle käibenumbrid võiksid olla suuremad, kui nad pakuksid klientidele võimalust tasuda oma toodete või teenuste eest kaardimaksega.

«Teenus sobib ideaalselt väikeettevõtetele, kelle tehingumahud on väiksed, aga kes siiski soovivad oma klientidele pakkuda mugavat ja turvalist maksevõimalust,» kommenteeris Karl Oskar Haak, SEB kaupmeeste makselahenduste ärijuht. «Tarbijatele tähendab see mugavust, ettevõtjatele aga efektiivsemat ja kiiremat tegutsemist. Meie statistika näitab, et järjest rohkem väheneb ka sularaha kasutus, mis tõttu on ettevõtetel oluline pakkuda klientidele sularahavabu makseid,» lisas Haak.

Uuringu tulemused toetavad uue makselahenduse loomist

Eelmisel kevadel viidi Eesti Panga tellimusel väikekaupmeeste seas läbi ka uuring, mis näitas, et erinevate maksmisvõimaluste pakkumine sõltub peamiselt ettevõtte maksete arvust. Kuigi kaardimakse teenusega ollakse valdavalt rahul, ei paku väikeettevõtjad kaardimakseid eelkõige kulude kokkuhoiu tõttu.

Ligi pooled väikeettevõtjad tõid peamise põhjusena, miks nad kaardimakset ei paku, välja kulude kokkuhoiu. 42 protsenti mainis seda esimese põhjusena ja 22 protsenti teise põhjusena. Uuringust aga selgus, et 52 protsenti ei tea, palju nad praegu teenustasu maksavad ja 32 protsenti ei tea, palju on terminali renditasu.

«See näitab, et hinnastamine on klientidele raskesti arusaadav, mistõttu tulime selle lahenduse puhul välja lihtsa hinnastamismudeliga, kus kuni 1000-eurose kaardikäibega klientidel kujuneb teenustasuks 10 eurot kuus ja suuremate käivete juures teeme juba personaalsed pakkumised,» ütles Haak.

Uuringust selgus, et 42 protsenti vastajatel oleks huvi kaardimakseid pakkuda suurem, kui eraldi makseterminali poleks vaja ja terminalina saaks kasutada nutitelefoni, kus on maksete vastuvõtmiseks eraldi rakendus.

SEB innovaatiline nutiseadmes asuv makseterminal töötab äpiga, mida saab alla laadida Google play veebirakendusest. Makseterminali äpi kasutamiseks peab olemas olema internetiühendus, aktiveeritud NFC-funktsioon ja tuleb sõlmida pangaga ka kasutusleping. Nutikat makseterminali saab lähtuvalt kaupmeeste vajadustest kasutada nii alaliseks töötamiseks kui ka ringi liikudes.

Uudses maksetelahenduses saab tasuda kontakt- ja viipemaksekaartidega, samuti nutitelefonide ja nende lisadega. Lisaks annab see mugava ülevaate tehingutest nii kliendile kui kaupmehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles