Salvini plaanib blokeerida ELi heitenormide kava

PM Majandus
Copy
Itaalia transpordiminister Matteo Salvini.
Itaalia transpordiminister Matteo Salvini. Foto: Marco Ottico

Itaalia transpordiminister ütles teisipäeval, et Itaalia ja tema liitlased Euroopa Liidus võivad blokeerida Euro 7 määruse, millega karmistatakse alates 2025. aastast sõidukite heitkoguste, sealhulgas lämmastikoksiidide ja süsinikmonooksiidi piirmäärasid.

ELi riigid ja seadusandjad peavad sel aastal läbirääkimisi kavandatava õigusakti üle, mis peaks kehtima alates 2025. aasta juulist sõiduautode ja kaubikute ning kaks aastat hiljem busside ja veoautode suhtes.

Itaalia transpordiministri Matteo Salvini sõnul on kavandatav Euro 7 määrus «selgelt vale» ja isegi keskkonna seisukohast ebaotstarbekas, vahendab Reuters.

«Itaalial on koos Prantsusmaa, Tšehhi Vabariigi, Rumeenia, Portugali, Slovakkia, Bulgaaria, Poola ja Ungariga piisavalt arvukust, et see blokeerida,» ütles Salvini Veronas toimunud automüüjate konverentsil. «Me oleme nüüd blokeeriv vähemus, me tahame saada enamuseks,» lisas ta.

Euroopa autotootjad on võidelnud kavandatavate heitkoguste määruste vastu, mida nad peavad liiga kulukaks, kiirustatuks ja ebavajalikuks. Euroopa Komisjoni sõnul on neid vaja kahjulike heitkoguste vähendamiseks ja diisliskandaali kordumise vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles