ÜK lubas väljastada 45 000 viisat hooajalistele põllutöölistele

Copy
Hooajatöölised korjamas nartsisse Cornwallis, Ühendkuningriigis.
Hooajatöölised korjamas nartsisse Cornwallis, Ühendkuningriigis. Foto: SWNS

Ühendkuningriik lubas teisipäeval, et väljastab järgmise aasta jooksul 45 000 viisat hooajalistele töölistele põllumajandussektoris, seda hoolimata võimuloleva Konservatiivse Partei üleskutsetest vähendada sisserännet.

Pärast langust pandeemia ajal on netomigratsioon ÜK-s stabiilselt kasvanud ning saavutab sel aastal eeldatavasti rekordtaseme, teatas Briti meedia. Ametlikke andmeid selle kohta on oodata mais.

Karmikäeline siseminister Suella Braverman ütles esmaspäeval Londonis konverentsil, et ei ole «head põhjust», miks ÜK ei võiks õpetada välja oma veokijuhte ja viljakorjajaid, et immigratsiooni kärpida.

Downing Street kaitses samas otsust viisasid väljastada. Praegused reeglid tagavad ÜK-le nõndanimetatud vajadusepõhise paindlikkuse, ütles teisipäeval pressiesindaja, lisades ÜK töötusemäär on hetkel ajalooliselt madal.

Rangemad immigratsioonireeglid pärast Brexitit, mis lõpetas vaba liikumise ÜK ja EL-i liikmesriikide vahel, on muutnud tööliste palkamise blokist keerulisemaks, kuid Briti põllumajandus on neist töölistest ajalooliselt olnud sõltuv, kirjutas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles