Võrklaev: Venemaa-vastaste sanktsioonidega tuleb jätkata

BNS
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev
Rahandusminister Mart Võrklaev Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Liidu rahandusministrid arutasid teisipäeval Brüsselis Venemaa-vastaste seniste sanktsioonide rakendamist, rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul peavad sanktsioonid olema võimalikult ühetaolised ja selged ning nendega tuleb kindlasti jätkata.

«Oluline on sanktsioonides ka vähem erisusi teha, et vähendada võimalusi nendest kõrvalehiilimiseks ja lihtsustada tolli tööd,» ütles Mart Võrklaev.

Eurorühmas tutvustati ministritele Euroopa Komisjoni kevadist majandusprognoosi. Võrreldes talveprognoosiga on Euroopa Liidu majanduse tänavune väljavaade muutunud mõnevõrra optimistlikumaks tänu energiahindade langusele.

«See annab meile rohkem kindlust, et meie majandusel läheb oodatust paremini. Kuid geopoliitilistest pingetest ja jätkuvast ebakindlusest tingituna on riskid endiselt õhus,» ütles Võrklaev.

Värske ülevaate said ministrid teisipäeval ka taaste- ja vastupidavusrahastu (RRF) seisust. Eesti RRFi kava on plaanis kinnitada juunis. «Valitsuse prioriteet on RRFi raha kiiresti majandusse suunata ning toetada läbi rohereformi energeetikat ja digipööret,» märkis minister.

Veel arutasid ministrid Euroopa Komisjoni ettepanekuid pankade kriisilahenduse ja hoiusekindlustuse reformimiseks. Kõne all olid ka maksualase halduskoostöö direktiivi muudatused, millega laiendatakse maksuhaldurite teabevahetuskohustus ka krüptovaradele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles