VIDEO Riigikogu erikomisjon võtab riigi rahanduse seisu luubi alla

PM Majandus
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab esmaspäeval avaliku istungi, et arutada riigi rahandust.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul saadi eelmisel nädalal ülevaade valitsuse plaanitavatest maksumuudatustest, rahandusministeeriumi kevadisest majandusprognoosist, nüüd võetakse tähelepanu alla riigi rahanduse seis. «Komisjon soovib saada muuhulgas ülevaate senistest maksulaekumistest ja tööandjate seisukohast praegusele olukorrale, samuti Eesti Panga rollist meie tänases rahanduspoliitikas,» lisas ta.

Veebruari lõpu seisuga oli eelarvepuudujääk 142 miljonit eurot, mis moodustab rahandusministeeriumi viimase prognoosi järgi 0,4% aastasest oodatavast SKTst.

Valitsussektori tasanditest olid kulud tuludest suuremad nii keskvalitsuses kui ka kohalike omavalitsuste tasandil. Sotsiaalkindlustusfondid olid veebruari lõpuks ülejäägis. Valitsussektori puudujääk tervikuna oli möödunud aasta algusega võrreldes 51 miljoni euro võrra väiksem riigieelarve parema seisu tõttu. Kohalikud omavalitsused ning sotsiaalkindlustusfondid olid seevastu möödunud aastaga võrreldes halvemas positsioonis.

Erikomisjoni istungile on kutsud Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik, maksu- ja tolliameti peadirektor esindaja, Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas, majandusekspert Indrek Neivelt, riigikontrolör Janar Holm ning rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler Sven Kirsipuu ja fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles