Märtsis oli riigi jooksevkonto tasakaalus

PM Majandus
Copy
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele.
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eesti Panga kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto märtsis tasakaalus, kuid kaupade väljavedu kahanes aastatagusega võrreldes üheksa ja sissevedu 12 protsenti.

Kaupade konto negatiivne saldo vähenes 91 miljoni euro võrra 155 miljoni euroni. Enim kahanes mineraalsete kütuste ning metalli ja metalltoodete väljavedu, kasvas transpordivahendite ning masinate ja seadmete väljavedu. Kahanes mineraalsete kütuste ning puidu ja puittoodete sissevedu, suurenes masinate ja seadmete ning transpordivahendite sissevedu, teatas Eesti Pank.

Foto: Eesti Pank

Teenuste eksport kasvas aastatagusega võrreldes 12 ja import kaheksa protsenti ning teenuste konto ülejääk suurenes 44 miljoni euro võrra 183 miljoni euroni. Veoteenuste maht oli aastatagusest tagasihoidlikum, aga reisiteenuste eksport ning import kasvasid jõudsalt.

Foto: Eesti Pank

Tulude väljavool esmaste ja teiseste tulude kontolt ulatus 29 miljoni euroni. Jooksev- ja kapitalikonto olid kokku 31 miljoni euro suuruses ülejäägis, mis tähendab, et riigi majandussektorid paigutasid välismaale rohkem finantsvara, kui sealt kaasasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles