Prantsuse alkoholihiid lahkub viimaks Venemaa turult

Copy
Французскому концерну Pernod Ricard принадлежит целый ряд известных алкогольных брендов (иллюстративное фото).
Французскому концерну Pernod Ricard принадлежит целый ряд известных алкогольных брендов (иллюстративное фото). Foto: DENIS BALIBOUSE

Prantsuse kange alkoholi hiid Pernod Ricard teatas reedel, et lõpetas aprilli lõpus kõigi oma jookide ekspordi Venemaale ega levita neid enam avaliku surve tõttu, mis on seotud nende äritegevusega seal.

Kontsern, kellele kuulub hulgaliselt kõrgklassi joogibrände, sealhulgas Havana Clubi rumm, Jamesoni viski, Beefeateri gin ja Mumm šampanja, lõpetas aprilli lõpus ekspordi Venemaale, teatas firma.

«Teeme analüüsi, kuidas kohandada oma kohalikku organisatsiooni nende otsuste valguses, järgides samal ajal täielikult kõiki kohalikke õigusnorme,» ütles alkoholitootja avalduses, lisades, et toodete levitamise lõpetamine võtab aega veel mõne kuu.

Pernod Ricard on jätkanud Venemaal kauplemist, ignoreerides teiste lääne ettevõtete otsuseid lahkuda pärast seda, kui Kreml korraldas 2022. aasta veebruaris sissetungi Ukrainasse, mis tõi kaasa hulgaliselt üleskutseid boikottide kehtestamiseks.

Kampaania korraldajad on keskendunud ettevõtte Rootsi viina kaubamärgile Absolut, mille eksport peatati pärast sissetungi, kuid mis seejärel taasalustati. Pärast Rootsi sotsiaalmeedia pahameelt ja riigi peaministri kriitikat teatas ettevõte eelmisel kuul, et peatab taas ekspordi, kuid jätkab teiste jookide müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles