Saksamaale rajatakse autoakude gigatehas

Copy
Northvolti tootmisüksus Västeråsis, Rootsis.
Northvolti tootmisüksus Västeråsis, Rootsis. Foto: HELENA SODERPALM

Ajal, mil Euroopa üritab suurendada oma elektriautode tootmist, teatas Rootsi akutootja Northvolt reedel, et ehitab Saksamaale suurtehase.

Northvolt on otsustanud laiendada oma tegevust Heides Schleswig-Holsteini liidumaal, ütles Northvolti tegevjuht Peter Carlsson ühisavalduses Saksa valitsusega. 

Nõndanimetatud gigatehase aastane tootmisvõimsus suudab varustada umbes miljoni elektrisõidukit akudega. See loob Heidesse 3000 töökohta. Tehase ehitus võib alata veel sel ning esimesed akud peaksid valmima 2026. aastaks, teatati avalduses.

Saksamaad ootab ees üks kõige märkimisväärsemaid projekte energia- ja transpordialases üleminekus, mis loob tuhandeid rohetehnoloogia töökohti, ütles Saksa majandusminister Robert Habeck.

Carlsson väljendas oktoobris projekti suhtes kahtlust. Ta ütles Saksa meediale, et projekti võidakse edasi lükata seoses Saksa kõrgete energiahindadega pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse. Samuti märkis ta, et USA pakub ahvatlevaid toetusi oma suure roheinvesteeringute kava raames.

Saksa majandusministeerium ütles reedel, et keskvalitsus ja liidumaa on valmis mitu miljardit eurot maksvat projekti toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles