Arteri kvartalist saab südalinna serval tuksuv terviklik ökosüsteem

Arter kvartal
Copy

Arteri kvartal asub Tallinna südalinna serval, Liivalaia ja Juhkentali ristmikul. 2024. aasta sügiseks saab sellest tulevane kodu üle kahe tuhandele töötajale ja ettevõtetele, kes väärtustavad oma töötajaid, pakkudes neile parima võimaliku töökeskkonna.

Arteri kvartali eesmärk on pakkuda kõigile töötajatele tõeliselt mugavat ja kaasaegset töökeskkonda, arvestades lisaks füüsilisele keskkonnale ja selle mõjule inimeste füüsisele ka vaimset heaolu. Tegemist on tervikliku ökosüsteemiga, kus töötajale on mugavalt kättesaadavaks tehtud töö, puhkus ja sportimisvõimalused.

Innovaatilise bürookompleksi loomise eesmärk on rikastada kogukonda. Arteri kvartali projektidirektor Allan Remmelkoor tõi kvartali kolme kõige olulisema omadusena välja suurepärase asukoha, kaasaegse ja tervisliku töökeskkonna ja keskkonnasõbralikkuse.

Kvartal on väga hästi kättesaadav kõikidest Tallinna linnaosadest – nii selle asukoht kui planeering on hoolega läbi mõeldud. Kvartali lisateenused ja -alad on loodud, mõeldes töötava inimese igapäevastele harjumustele ja vajadustele. Näiteks on kvartali maa-aluses parklas auto- ja jalgrattapesula, samuti jalgrataste remondiala. Lapsevanematele plaanitakse kvartalisse tuua lastehoid. Kõik need lisamugavused tähendavad loomulikult kokkuhoidu kõige väärtuslikumas valuutas, milleks on aeg.

Esimese korruse aatriumis on hulk erinevaid söögikohti – kaks restorani ja tänavatoidukohvikud. Eesmärk on pakkuda töötajatele vajalikku vaheldust, samas jääda tervislikuks ja eestimaiseks.

Kaasaegne töökeskkond tähendab ka head õhuvahetus- ja -niisutussüsteemi. Tööd on keeruline teha, kui kontori sisekliima on umbne või kuiv. Selle vältimiseks on kvartalisse paigutatud nõudluspõhine ventilatsioon. Õhukvaliteedi erinevuse täit efekti tunneb siis, kui korra oled suurepärase sisekliimaga ruumis tööd teinud. Kvartalist leiab ka targa juhtimisega kiirliftid ning tõstetud põrandad paindlikuks ruumiplaneeringuks.

B-torni kolmandal korrusel on töötajatele mõeldud eksklusiivne spordiklubi. Lisaks tavapärasele varustusele leiab sealt kaks 20 meetri pikkust ujumisrada, mitu basseini, saunad ja lõõgastusvõimalused. Töötajatel on võimalik külastada füsioterapeuti. Sport on tervisliku ja tasakaalustatud eluviisi oluline osa ning seetõttu peab see olema töötajatele võimalikult kättesaadav. Mainimata ei saa jätta, et ka see on suurepärane alternatiiv seni ummikutes veedetud minutitele.

Sama torni katusele luuakse kogukonnaaed koos kasvuhoonete ja puhkealadega. Lisaks tuleb kvartalisse vaatamata südalinna serval olevale asukohale palju puhke- ja õuealasid, näiteks paik hommikuseks joogaks. Teadupärast juba 15 minutit värskes õhus viibimist parandab meie jõudlust igapäevaste ülesannetega hakkamasaamiseks.

Arteri kvartali bürootornid omavad BREEAM Excellenti jätkusuutlikkuse standardit. Kvartali ehitamisel on silmas peetud mõju keskkonnale ja seetõttu kasutatud loodussõbralikke energialahendusi, nagu maaküte, kaugküte ja -jahutus. Võrreldes 10–15 aastat tagasi kavandatud ja ehitatud büroohoonetega on Arteri kvartal väiksema süsinikujalajäljega ja tunduvalt loodussõbralikum.

Arteri kvartal avatakse juba 2024. aasta sügisel.

Copy
Tagasi üles