Macron nõuab pausi ELi keskkonnaalaste määruste rakendamisel

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: Eric TSCHAEN-POOL

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus neljapäeval ELi üles peatama keskkonnaalaste määruste kehtestamist selgitusega, et Euroopa on juba teinud palju rohkem kui teised.

Macron avalikustas oma Prantsusmaa taasindustrialiseerimise plaani, mis hõlmab maksusoodustusi ja muid meetmeid, mille eesmärk on soodustada rohetööstust, aga ka Euroopas toodetud sõidukeid ja akusid.

Ta nõudis Euroopa regulatiivset pausi keskkonnapiirangutele, sest EL on tema sõnul teinud rohkem kui kõik naabrid – nüüd on vaja stabiilsust.

«Me oleme regulatiivses mõttes ameeriklastest, hiinlastest ja kõigist teistest maailma suurriikidest ees,» ütles Macron. «Me ei tohi teha uusi muudatusi eeskirjades.» Ta lisas, et see tekitaks projektide rahastamise riske.

Macron on korduvalt avaldanud muret selle üle, mida Pariis näeb USA presidendi Joe Bideni valitsuse protektsionistliku tegevusena tööstuse ja energia ülemineku toetamisel. Ta on kutsunud Euroopat üles kaitsma end nii kõnealuse konkurentsi kui ka Hiina kasvava võimu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles