KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Lauri Laats: poriloopimise tõttu kaalusin poliitikast lahkumist

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Taskuhäälingu “Karjääripööre” külaline poliitik Lauri Laats.
Taskuhäälingu “Karjääripööre” külaline poliitik Lauri Laats. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Keskerakondlane Lauri Laats lahkus hiljuti Mustamäe linnaosa vanema kohalt ja asus tööle riigikogus. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta ametivahetuse põhjustest ja valimiskampaaiast, kus kasutas erilisi reklaamivõtteid, näiteks pappkujusid kaupluste ustel.

«Kui sa tahad kaugele jõuda, siis tuleb kastist välja mõelda,» ütles Laats eriliste kampaaniavõtete kohta. Ta sai riigikogu valimistel 5982 häält.

Laats ütles, et uuel tööl riigikogus on ilmnenud mõned häirivad asjaolud (saade on salvestatud kolm nädalat tagasi – toim.). Näiteks ühel päeval oli riigikogu istung, kus päevakorras polnud ühtegi punkti. Seega toimus vaid kohaloleku kontroll ja seejärel mindi laiali. «See on puhas ressursi raiskamine,» ütles Laats.

Ta selgitas, et istungit peab seaduse kohaselt pidama isegi siis, kui pole ühtegi päevakorrapunkti. Seda seadust tuleks muuta, et riigikogu liikmed saaksid tööaega efektiivselt kasutada, leiab ta. Laatsi sõnul riigikogu lihtliikmed sellises olukorras midagi teha ei saa – lahenduse saavad leida riigikogu juhatus ning fraktsioonide juhid, kui omavahel kokkuleppele jõutakse.

Saatekülaline poliitik Lauri Laats ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel.
Saatekülaline poliitik Lauri Laats ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Laats tunnistas saates, et on mõelnud ka poliitikast lahkumisele. «Mingil hetkel mõtlesin, et peaks poliitikaga nii-öelda arved ära klaarima ja jätkama erasektoris.» Teda häiris poliitiliste konkurentide poriloopimine ja laim. Kuid ta otsustas siiski poliitikas jätkata.

Taskuhäälingus tuli juttu ka Laatsi noorena lõppenud sportlasekarjäärist maadlejana, tema ettevõtetest, plaanidest riigikogu töös ning sellest, kuidas ta Mihhail Kõlvartit ja Edgar Savisaart juhina iseloomustab.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud tööelus suure muutuse – on lahkunud harjumuspäraselt töölt. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles