Telia sulgeb peagi 3G-võrgu Tallinnas ja Harjumaal

BNS
Copy
Telia
Telia Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Telia on oma 3G-võrgu sulgemisega jõudmas kahe kõige suurema piirkonnani ehk Harjumaa ja Tallinnani. Vahemikus 15–17. mai on ettevõttel plaanis 3G-võrk sulgeda Harjumaal, juunis lülitatakse aga 3G välja Tallinnas, kus täpsemad kuupäevad veel selguvad.

Seni on Telia 3G-võrgu sulgenud märtsikuus Läänemaal ning aprillis Raplamaal ja Pärnumaal, teatas ettevõte.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse kinnitusel alustas ettevõte 3G-võrgu sulgemist nendest maakondadest, kus on vanemate võrkude nagu 2G ja 3G kasutajate osakaal kõige madalam ning kus on enamik kliente kasutusele võtnud VoLTE ehk 4G-kõneside võimekuse toega telefonid.

Telia tuletab meelde, et selliseid telefone, mis 3G-võrgu sulgemise järel kasutuks muutuvad, sisuliselt pole. Nimelt jätkavad telefonid, mis suudavad töötada nii 2G- kui 3G- võrgus, peale 3G-võrgu sulgemist tööd Telia 2G-võrgus. See tähendab, et nende telefonidega saab endiselt nii helistada, sõnumeid saata kui ka kõnesid vastu võtta.

Mobiilse interneti kasutamisega on olukord küll veidi keerulisem, kuna 2G-võrk ei võimalda pakkuda ligilähedaseltki selliseid andmeside kiirusi kui näiteks 3G. Seepärast julgustab Telia oma kliente, kes praegu kasutavaid veel 2G/3G-seadmeid, võtma kasutusele uuemaid 4G/5G-toega seadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles