Soolise võrdõiguslikkusega pahuksisse sattunud USA suurpank maksab kannatanutele sadu miljoneid

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Goldman Sachs.
Goldman Sachs. Foto: ANDREW KELLY/Scanpix

USA investeerimispank Goldman Sachs nõustus maksma 215 miljonit dollarit (196 miljonit eurot) hüvitist, et lahendada kaua kestnud ühishagi, milles ettevõtet süüdistati soolises diskrimineerimises. 

Hagejad, Goldman Sachsi endised töötajad, süüdistasid ettevõtet selles, et viimane maksis naistele süstemaatiliselt vähem palka kui meestele ning hindas nende töötulemusi põhjendamatult madala skooriga, mis takistas nende karjääri edenemist.

Ühishagi hõlmas kokku umbes 2800 pangatöötajat, kes on töötanud nii investeerimispanganduses, investeeringute haldamises kui ka väärtpaberiosakondades.

Naiste ebavõrdse kohtlemise tõttu on Wall Streeti pankade vastu algatatud veel mitu kohtuasja, kuid Goldman Sachsi puudutav kaasus oli üks tähtsamaid, vahendab Reuters.

«Pärast enam kui kümme aastat kestnud laetud kohtuvaidlust jõudsid pooled kokkuleppele. Keskendume jätkuvalt oma inimestele, klientidele ja äritegevusele,» kommenteeris Goldman Sachsi personalijuht Jacqueline Arthur.

Kokkuleppe raames palkab Goldman Sachs sõltumatud eksperdid, kes teevad täiendava analüüsi tulemuslikkuse hindamise ja soolise palgalõhe osas, lisati avalduses.

Hagejate kaasnõustaja Kelly Dermody ütles, et kokkulepe tagas kannatanutele märkimisväärsed hüvitised ja edendab soolist võrdõiguslikkust Goldmanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles