Lõpuks ometi! Coop Pank hakkas mobiiliga maksmist toetama

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Coop Pank.
Coop Pank. Foto: Eero Vabamägi

Alates tänasest saavad Coop Panga kliendid kasutada Google Walleti digitaalset turvalist rahakotti ning teha Androidi nutitelefoniga Google Pay viipemakseid.

Seejuures oli Coop viimane suurematest Eesti kommertspankadest, kus Google'i makselahendus seni puudus. LHV ja Swedbanki kliendid said Google Pay toe 2020. aasta novembris, SEBle lisandus Google'i makselahenduse tugi möödunud aasta lõpus.

Coopi klientidest iPhone'ide kasutajatele maksevõimalus aga ei laiene, kuna Apple Pay tugi puudub pangal endiselt.

Google Payd saab kasutada kiirete ja turvaliste maksete tegemiseks nii poes kui ka internetis. Lisades pangakaardi Google Walletisse, saab nutiseadmega teha viipemakseid kõikjal, kus on viipemakse või Google Pay märk.

Coop Panga erakliendi panganduse juht Rasmus Heinla ütles, et uut kaasaegset makselahendust ei maksa karta. «Google Payga maksmine on turvaline, sest makse tegemisel ei kasutata pangakaardi andmeid, vaid makse kinnitamine toimub seadmega seotud numbri ja tehingu tegemiseks genereeritud unikaalse koodi alusel. Google Payga maksmisel võib olla kindel, et kaardi andmed on turvaliselt kaitstud,» rääkis Heinla.

Google Payga saab kasutada kõiki Coop Panga era- ja ärikliendi pangakaarte. Kaardi saab Google Walleti rakendusse lisada iga kaardikasutaja ise. Google Pay kasutamiseks tuleb esmalt telefonis sisse lülitada NFC, mis võimaldab teha kontaktivabasid autentimis- ja maksetoiminguid. Seejärel tuleb Google Play poest telefoni laadida Google Walleti mobiilirakendus ja sisestada sinna oma pangakaardi andmed ning need kontrollkoodiga kinnitada.

Heinla ütles, et lähinädalatel lisandub võimalus Google Pay kasutamise aktiveerimiseks ka Coop Panga mobiilipangas.

Ostukoha makseterminalis Google Pay makse tegemiseks tuleb avada telefoni lukustus ja hoida telefoni makseterminali lähedal.

Makstes veebis Google Payga, tuleb esmalt valida Google Pay makse, sisestada kauba kohaletoimetamise aadress ning kinnitada tellimus.

Google Payga saab maksta oma pangakaardi makse- ja kuulimiidi ulatuses. Kaardile kehtivaid limiite saab vaadata ja muuta mobiili- ja internetipangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles