Satelliidipiltidel suuri ohte nägev Eesti idufirma sai 2-miljonilise rahasüsti

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Value.Space'i asutajad Reijo Põld ja Agu Leinfeld.
Value.Space'i asutajad Reijo Põld ja Agu Leinfeld. Foto: Value.Space

Kosmoseandmeid riskide hindamisel kasutav idufirma Value.Space kaasab tuntud investoritelt 2,1 miljonit eurot, et muuta kindlustusmaailma ja liikuda uutele finantsvaldkonna turgudele.

Value.Space'i teenuseks on tuvastada satelliidipiltide abil suurte taristuobjektide imepisikesi anomaaliad, mis võivad viidata ohtlikele riskidele, näiteks tammide või suurte kommertspindade konstruktsioonides, aga ka kaevandustes.

Eestis ja Suurbritannias tegutsev kasvuettevõte on seni keskendunud riskianalüüside kohandamisele kindlustussektori suuremate tegijate vajadusi arvestades ning on oma tootega juba enda sõnul ka rahvusvahelises kindlustussektoris kanda kinnitanud.

Äsja lõppenud ülemärgitud stardikapitali kogumise ringis panustasid riskiinvestorid Value.Space’i kasvuplaanidesse veel üle 2 miljoni euro.

Value.Space’i asutaja ja strateegiajuht Reijo Põld sõnas, et kapitali kaasamise eesmärk on suurendada riskianalüüside turuosa. «Eelkõige kindlustusvaldkonnas, kus oleme tulnud välja teedrajava tootega, kuid liikuda järjest edasi teistessegi finantssektori turusegmentidesse,» lisas Põld.

Rahastusvoorus osalenud Specialist VC asutajapartner Gerri Kodres ütles, et Value.Space’i tulevikunägemus võimaldab neil oma segmendis sihtida maailmas liidripositsiooni. «Nende uudne satelliidipõhine lähenemine kriitilise infrastruktuuriga seotud riskide jälgimisele ja hindamisele vähendab oluliselt ohte selles valdkonnas,» selgitas ta.

Stardikapitali kogumise ringis osalesid lisaks Specialist VC-le veel Superangel, Lemonade Stand, Amalfi ja IT-visionäärist investor Linnar Viik. Lisaks võtsid ringist osa Soome riskikapitalifond Inventure ja BADideas.fund Lätist. Praeguseks on koostatud klientidele üle 3500 riskiprofiili 70 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles