Baltic Horizon Funds refinantseeris vanad võlakirjad väga kallilt

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Baltic Horizon Fondi fondijuht Tarmo Karotam
Baltic Horizon Fondi fondijuht Tarmo Karotam Foto: Madis Veltman, Postimees

Baltic Horizon Fond on lõpule viinud 5-aastase võlakirjade suunatud pakkumise ning emiteerinud võlakirju kogusummas 42 miljonit eurot lõpliku lunastustähtajaga 8. mail 2028.

Võlakirjade aastane intressimäär on 8 protsenti + kolme kuu euribor ning intressi makstakse kvartaalselt.

Kolme kuu euribor oli viimati 3,28 protsenti, mis teeb hetke võlakirja intressiks 11,28 protsenti.

Kokku lasti välja 100 000-eurose nimiväärtusega 420 võlakirja.

Baltic Horizon Fond plaanib lunastada võlakirjad osaliselt (20 miljoni euro ulatuses) ühe aasta jooksul alates võlakirjade emiteerimise kuupäevast.

Samuti on emitendil järelejäänud võlakirjade, nimiväärtusega 22 miljonit eurot, ennetähtaegse lunastamise õigus. Baltic Horizon Fond esitab taotluse võlakirjade noteerimiseks Tallinn börsil.

Võlakirjade emissioonist saadud rahalised vahendid kasutati täies ulatuses Baltic Horizon Fondi 8. mail 2023 lunastatud võlakirjade refinantseerimiseks.

Tehingu korraldajaks oli Luminor.

«Oleme investorite kogukonnaga töötanud umbes aasta, et paika panna õige refinantseerimisstruktuur ja osapooltele sobivad tingimused ning meil on hea meel saavutada antud kokkulepe. Samal ajal on Baltic Horizon Fundi eesmärk vähendada oma portfelli finantsvõimendust alla 50 protsendi ning fond on jätkuvalt pühendunud investeerima oma Baltimaade pealinnades asuvate tsentraalsete kinnisvara objektide uuendamisse. Usume selliste strateegiliste asukohtade pikaajalisse potentsiaali ja arvame, et segakasutusega kinnisvara, mille külastamiseks on klientidel mitmesuguseid põhjusi, on tulevikus kõige edukamad,» kommenteeris Baltic Horizon Fondi fondijuht Tarmo Karotam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles