Käibemaksutõusu mõju Eesti turismile: keegi ei tea, mis juhtuma hakkab (1)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Keegi ei tea, mida hotellide käibemaksuerisuse kaotamine kaasa toob. Kas turiste jääb vähemaks, kas hotellid hakkavad koondama või paneb osa neist ennast üldse kinni?
Keegi ei tea, mida hotellide käibemaksuerisuse kaotamine kaasa toob. Kas turiste jääb vähemaks, kas hotellid hakkavad koondama või paneb osa neist ennast üldse kinni? Foto: Sander Ilvest

Valitsus kiitis esmaspäeval heaks ja saatis riigikokku maksumuudatuste paketi. Kobareelnõus on käibemaksu tõstmine, hotellidele käibemaksuerisuse kaotamine, tulumaksureform, alkoholi- ja tubakaaktsiiside tõstmine ning erinevad hasartmängude kohta käivad muudatused.

Enim tähelepanu võitnud asjadest on puudu veel automaks, samuti lisanduvad uued keskkonnamaksud.

Kui muidu on rahandusministeeriumi analüüs maksumuudatusest rääkides enesekindel ja prognoosib-analüüsib, mis juhtuma hakkab ning kui palju raha riigieelarvesse laekub (või laekumata jääb), siis toon muutub, kui jutt läheb hotellide käibemaksuerisuse kaotamisele. See on omamoodi «must auk». Keegi ei tea, mida see kaasa toob: kas turiste jääb vähemaks, kas hotellid hakkavad koondama või paneb osa neist ennast üldse kinni, kas riik saab maksutõusust raha juurde või äkki hoopiski kaotab?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles