Puidutöösturist keskkonnakomisjoni esimees on ebaseadusliku raie tõttu uurimise all (4)

PM Majandus
Copy
Eesti 200 poliitik Tarmo Tamm on riigikogu keskkonnakomisjoni esimees ning samal ajal uurib keskkonnaamet Tammega seotud kinnistutel toimunud ebaseaduslikku raiet.
Eesti 200 poliitik Tarmo Tamm on riigikogu keskkonnakomisjoni esimees ning samal ajal uurib keskkonnaamet Tammega seotud kinnistutel toimunud ebaseaduslikku raiet. Foto: Ain Liiva

Hiljuti Eesti 200 ridades riigikogusse valitud ning seal keskkonnakomisjoni juhtima asunud Tarmo Tamme kuulas keskkonnaamet üle väärteomenetlustes,. mille põhjuseks oli Käsmu külas toimunud ebaseaduslik raie, kirjutab Äripäev

Äripäeva andmetel on väärteomenetlus algatatud nii Tammele kuuluval kinnistul kui ka kõrvalasuval Tamme juhitava MTÜ Käsmu Majaka Sadam kinnistul toimunud raie uurimiseks.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu kinnitas infot algatatud väärteomenetluste kohta: «Ühes väärteomenetluses oleme menetlusaluse isikuna üle kuulanud Tarmo Tamme füüsilise isikuna ja teises menetluses MTÜ Käsmu Majaka Sadam juriidilise isikuna, MTÜ esindajaks on Tarmo Tamm. Hetkel on menetlused alles pooleli ning juhtumite täpsemad asjaolud väljaselgitamisel,» selgitas Avarsalu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Tarmo Tamm on valdava osa oma elust tegelenud puidutööstusega. Ta on nii Puitmajaliidu juhatuse liige, kui ka peamiselt liimpuiduga tegeleva Peetri Puit OÜ asutaja ja juhatuse liige. Keskkonnakomisjoni esimehe kohale kandideerides põhjendas ta, et kandideerib kohale selleks, et muuta arusaama, justkui oleksid keskkonna inimesed ja puidutöösturid vastasleeridest.

Keskkonnakomisjon tegeleb keskkonnapoliitikat ja -kaitset, loodusressursside kasutamist ning looduskaitset käsitlevate eelnõudega. 

Oma valimiseelses programmis tõi Tamm ka välja, et tema näeks metsandusel suurt rolli riigile lisaväärtuse tekitamisel. «Iga hektar majandatavat metsa annab riigile umbes 2000 eurot lisaväärtust, võiks anda rohkemgi veel,» kinnitas Tamm programmis.

«Kui me raiemahtu vähendame, jääb riigil raha vähemaks, kui suurendame, on riigil raha rohkem. Ja kui raha on rohkem, siis saab teha mitte ainult teid, vaid ka paljusid teisi asju. Õpetajate palgad, arstiabi, pensionid, päästjad jne. Raha ei tule lihtsalt riigi eelarvest,» sõnas Tamm.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avaldatud erakondade tulude ja kulude tabelist selgub, et Lääne-Virumaalt riigikogusse pääsenud Tarmo Tamm toetas oma koduerakonda Eesti 200 valimiste eel 50 000 ja Reformierakonda 20 000 euroga, kirjutab Virumaa Teataja.

Tarmo Tamm ei näinud selles midagi imelikku, et ta toetas korraga kaht parteid, sealhulgas Eesti 200-ga konkureerivat erakonda. «Oli lootus, et saame koos liberaalse valitsuse teha, ja seepärast toetasin ka Reformierakonda,» ütles ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles