INVESTOR MARI Investeerisin USA tehnoloogiagiganti (1)

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Võtsin südame rindu ja ostsin Microsofti korralike kvartalitulemuste järel tarkvaraettevõtte aktsiaid. Ootasin ära ka Apple’i tulemused, kuid see ettevõte ei tundunud tulemustelt ja prognoosidelt võrdväärselt tugev Microsoftiga.

Ostsin seitse Microsofti aktsiat keskmise hinnaga 304,43 dollarit tükist. Teenustasuks kujunes 9,97 dollarit. Kokku läksid seitse aktsiat maksma 2140,97 dollarit, mis teeb teenustasuga soetushinnaks 305,85 dollarit.

Mulle meeldib Microsofti kasvulugu, globaalsus ja seni tugev vastupidamine kehvemates majandusoludes. Kundedel on väga raske loobuda teenustest millegi muu kasuks. Kompanii panustas suurelt tehisintellekti, millest oodatakse palju.

Aktsia on muidugi kallis, kuid öeldakse, et kasvuaktsiate puhul pole mõtet vaadata suhtarve. Aktsia hinna-kasumi suhe oli 305,41 dollaril suuruse aktsia hinna juures 33,1 ja dividenditootlus 0,89 protsenti.

Ettevõtte omakapitali tootlus oli 38,5 protsenti. Ettevõte suutis 207,6 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks muuta 69 miljardit dollarit.

Analüütikud suhtuvad aktsiasse positiivselt. 34 analüütikust on mais soovitanud aktsiat tugevalt osta 14, osta 13 ja hoida 6, aktsia on saanud vaid ühe müügisoovituse. Analüütikute Microsofti aktsia keskmine hinnasiht on 328,71 dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles