Swedbanki kaudu osteti aprillis Balti aktsiatest enim LHVd

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne. LHV pank, Swedbank.
Pilt on illustratiivne. LHV pank, Swedbank. Foto: Kollaaž

Swedbanki kaudu osteti aprillis Balti aktsiatest käibe põhjal arvestatuna enim LHV Groupi aktsiat, järgnesid Tallinna Sadama, Ignitis Grupe, Merko Ehituse ja Šiauliu Bankase väärtpaber.

Balti aktsiatest müüdi enim Tallinna Vee, Coop Panga, Novaturase, SAF Tehnika ja TextMagicu aktsiaid. Välisaktsiatest olid enim ostetud Incap, Nio, Nokia, First Solar ja Tesla ning enim müüdud Nvidia, Fresenius Medical Care AG, Shell, Wärtsilä ja Zim Integrated Shipping, teatas Swedbank.

Välisaktsiatest oli kõige suurem ostuhuvi Incapi vastu – kasumihoiatuse andnud Soome elektroonikakontserni tulude ja ärikasumi vähenemine oli seotud ettevõtte suurima kliendiga, kes otsustas vähendada laovaru ja lükkab seetõttu osa tellimusi järgmisse aastasse.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio tarnis märtsis 31 041 autot – 20 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Nokia teatas esimese kvartali kasumist, mis tuli alla analüütikute ootuste. Soome telekomigigant hoiatas ka, et nõudlus 5G-seadmete järele on ettevõtte mõnel küpsemal turul aeglustunud.

First Solari esimese kvartali kasum ja käive tulid oodatust nõrgemad, kuid päikesepaneelide tootja teatas, et näeb endiselt 2023. majandusaasta käivet vahemikus 3,4–3,6 miljardit dollarit. Tesla esimese kvartali marginaalid olid nõrgemad kui turg ootas. Elektriautode tootja teatas sel aastal juba kuuendast hinnalangetamisest USAs.

Balti aktsiatest teatas Tallinna Sadam, et esimese kvartali reisijate arv kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 55 protsenti ehk 494 000 reisija võrra, kuid kaubamaht vähenes sama ajaga 31 protsenti.

Leedu pank Šiauliu Bankas teenis esimeses kvartalis 19,2 miljonit eurot puhastulu, mis ületab mulluse sama kvartali tulemuse 67 protsendiga.

Tallinna Vee esimese kvartali puhaskasum ja käive tõusid võrreldes eelmise aasta sama ajaga üle 21 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles