Enefit Greeni kasum vähenes

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.
Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas. Foto: Mailiis Ollino

Enefit Greeni esimese kvartali puhaskasum vähenes aastatagusega võrreldes 13 protsendi võrra, 30,5 miljoni euroni (0,12 eurot aktsia kohta).

Käive kasvas 16 protsenti, 77,5 miljoni euroni.

«Aasta algus on toonud leevendust erakordselt kõrgel püsinud hindadele. Turuhindu on mõjutanud soe talv, suur tuule- ja hüdrotoodang ning piisav gaasivaru Euroopas, mis tõi gaasihinna alla,» kommenteeris Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Enefit Green investeeris esimeses kvartalis ligi 92 miljonit eurot. «Omandasime Eesti Energialt Liivi meretuulepargi arenduse ja jätkame tööd, et alustada suures mahus taastuvelektri tootmist enne 2030. aastat,» ütles Kärmas.

Aastataguse kvartaliga võrreldes toodeti rohkem elektrit, mida aitasid saavutada head tuuleolud, tootmisüksuste kõrge töökindlus ja uutest ehituses parkidest tulnud toodang.

Suurematele tootmistulemusele vaatamata vähenesid EBITDA ja puhaskasum – eeskätt madalamate elektri turuhindade ja pikaajaliste elektrilepingute portfelli tasakaalustamiseks tehtud elektrienergia ostukulude tõttu, lisas Kärmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles