Alternatiivbörsi uus tulija: Grab2Go hakkab aktsiaid müüma

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go.
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go. Foto: BENU

Alates esmaspäevast paneb Grab2Go kauplemissüsteemis First North avalikule pakkumisele kuni 992 000 lihtaktsiat.

Pakkumisperiood algab 8. mail kell 10 ning lõpeb 23. mail kell 16. Pakutava aktsia hind on 1,21 eurot, millest 0,10 eurot on nimiväärtus ja 1,11 eurot on ülekurss. Märkida saab üksnes täisarvu aktsiaid.

Juhul, kui huvi pakkumise vastu on suur ja investorite nõudlus ületab pakutavate aktsiate arvu, on emitendil õigus suurendada pakkumise aktsiate arvu kuni 1 091 200 aktsiani.

Pakkumise eeldatav tulu on ligikaudu 1,2 miljonit eurot, ülemärkimise korral suurendatakse mahtu kuni 1,32 miljoni euroni.

Ettevõtte tegevjuhi Mart Viilipuse sõnul on Grab2Go alates asutamisest 2020. aastal tegutsenud valdavalt otseinvesteeringute toel, ettevõtte arengusse on panustanud nii Jaak Roosaar, Madis Müür kui ka Pipedrive’i ja Wise’i taustaga investorid.

«Kaasasime kapitali ka EstBANi liikmetelt, kasutades selleks Funderbeami platvormi. Nüüd on aeg teha järgmine samm ja kaasata raha avalikult, läbipaistva ettevõttena Nasdaq First Northi alternatiivbörsil,» lausus Viilipus.

Ettevõtte plaan on keskenduda sel aastal siseruumides kasutamiseks mõeldud tootelahenduse arendusele – esimene toode, iseteenindusapteek Rapla Prisma Benu apteegis on juba käigus.

Grab2Go on idufirma, mis arendab kaubanduse automatiseerimise ja digitaliseerimise lahendusi. Muu hulgas pakub firma äriklientidele mugavuspoe tehnoloogiat, mis on autonoomne, mehitamata ja modulaarne robotkaupluse tehnoloogia, kus kõiki protsesse saab distantsilt jälgida ja juhtida.

«Sel aastal arendame koostöös juhtiva professionaalsete kohvimasinate tootjaga Schaerer välja ka autonoomse kohvi müümise lahenduse. See on mugavuspoodide sektoris oluline innovatsioon,» ütles Viilipus.

«Kasvuplaanidega jõudsalt edasiliikumiseks ja klientide teenindamiseks on vajalik seadmeid hästi tundev meeskond, mille loomine ongi lähiaja fookuses,» lisas tehnoidu juht. Umbes pool emissiooni rahast on kavas kasutada ka Põhja- ja Kesk-Euroopa turgudele laienemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles