Põhjaka mõis pandi müüki

PM Majandus
Copy
Põhjaka mõis.
Põhjaka mõis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eestimaalaste armastatud söögikoht, Tallinna-Tartu maantee ääres asuv Põhjaka mõis pandi müüki. 

«Head sõbrad, oleme võtnud aega mõelda ning jõudnud otsuseni: anname Põhjaka mõisa üle uuele omanikule. Mõis on müügis,» seisab toidukoha kodulehel. 

«Alles see oli (16 aastat tagasi), kui kolm hullumeelset kokka otsustasid linnatolmu jalgelt pühkida ning asuda üles ehitama lagunenud Põhjaka mõisahoonet – sooviga avada seal päris oma, ausat Eesti toitu pakkuv restoran. Öeldakse: unistustega kipub olema nii, et need võivad täide minna. Ja kui need unistused täidetud, on aeg taas elu tagurpidi keerata ning seada uued sihid. Et uus saaks tulla, on vaja teha ruumi,» kirjutavad omanikud. 

«Oleme aastate jooksul panustanud oma armsasse mõisa lugematul arvul töötunde nii kokkade, ehitajate kui aednikena. Kes meid külastanud, on ehk märganud, et meie lähenemine mõisa taastamisse on olnud loominguline ning omanäoline. Oleme alati oma võimaluste piires Põhjaka eest head hoolt kandnud ning kogu see teekond on olnud tõeliselt põnev seiklus!»

Lühidalt sellest, mis Põhjakas loodud:

* Mõis on varemetest taaselustatud ning kompleks on aasta ringi kasutatav.

* Maja kütab pelletikatlamaja, vesi tuleb oma puurkaevust; lokaalne kanalisatsioon, soojustagastusega ventilatsioon, tänapäevane elektrisüsteem, professionaalne köök koos tehnikaga.

* Hooviala on korrastatud ja hoolitsetud, hoovil 300 m² suurune katusealune terrass, rajatud suur viljakandev põllumaa, istutatud palju puid, hoovil on ka kanala ning majani viib kõvakattega tee.

* Põhjaka on tunnustatud kaubamärk ning tal on suur kliendibaas väga toredatest inimestest.

Omanike sõnul on kompleksi suur väärtus asukoht keset põldusid ja metsasid ürgse Esna jõe ääres. Olles imekombel jäänud puutumata kolhoosiaegsest sekkumistest, on Põhjakal võimalus nautida Eesti ühe liiklustihedama maantee läheduses siiski rahulikku eraldatust.

«Uus omanik saab ellu viia oma Põhjaka-unistuse, soetades eraldi kinnisvara (mõis ja seda ümbritsev kinnistu) või ettevõtte koos kinnisvaraga. Viimasel juhul saab soovi korral suuremaid investeeringuid tegemata tegevust alustada juba sel suvel,» lisavad mõisa senised omanikud Joel Kannimäe, Märt Metsallik ja Ott Tomik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles