Rohepööre sillutab Skeletonile teed Eesti Teslaks

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Skeletoni ärijuht Ants Vill vaatab Euroopast kaugemale.
Skeletoni ärijuht Ants Vill vaatab Euroopast kaugemale. Foto: Skeleton

Rohepööre ja vajadus tõhusama energiasalvestuse järele on mänginud Eesti akutootja Skeleton Technologies kätte trumpkaardid. Kui mullu löödi käed energiahiiu Shelliga, siis eile teatati koostööst ettevõttega, kes mängib rolli Audi, BMW ja Tesla elektriautode tootmises.

Skeleton on Eesti mõistes suur tegija juba praegu. Ettevõtte turuväärtust hinnatakse miljardi euro lähedale, seejuures ehitatakse praegu Saksamaale 200 miljonit eurot maksvat hiigeltehast. Finantsjuhina hoiab ohje endine pankur Erkki Raasuke, mullu investeeris ettevõttesse kümneid miljoneid eurosid Wise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Kui headel aegadel võis samasuguse eduloo ette vuristada ehk ka mõni teine Eesti kasvuettevõte, siis Skeletonil läheb ärijuht Ants Villi kinnitusel hästi ka keerulisematel aegadel.

«Meie puhul on rohepööre ja riikide üldine siht kliimaneutraalsuse suunas majandustsükli mõjudest tugevamad. Kuna elektrifitseerimine käib paljudes valdkondades, alates võrkudest kuni elektriautode ja -ratasteni, kasvab nõudlus meie toodete ja lahenduste järele pidevalt. Alguse saanud koostöö Martinreaga on üks näide sellest,» kirjeldas Vill ettevõtte käekäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles