Graafik Investeerimis­ajakiri soovitab osta Buffetti ettevõtte aktsiaid juba täna

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Warren Buffett ja nõukogu aseesimees Charlie Munger 2019. aastal aktsionäride üldkoosolekul investorite küsimustele vastamas.
Warren Buffett ja nõukogu aseesimees Charlie Munger 2019. aastal aktsionäride üldkoosolekul investorite küsimustele vastamas. Foto: Nati Harnik

Homme koguneb USAs Nebraska osariigis veidi vähem kui poole miljoni elanikuga linna Omahasse legendaarse investori Warren Buffetti juhitava investeerimis­konglomeraadi Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolekule umbes 30 000 investorit.

Berkshire’i aktsionäride, aga ka analüütikute ja investorite jaoks on üldkoosolek, mida on nimetatud ka kapitalistide Woodstockiks, alati olnud oodatud sündmus, kas või ainuüksi sellepärast, et seal saab näha legendi ennast. (New Yorgi osariigis Woodstockis peeti 1969. aasta augustis legendaarne rokifestival, kus oli üle 400 000 pealtvaataja – T. O.)

Olemuselt sarnaneb koosolek pigem messi või laadaga, kus on esindatud Berkshire Hathaway investeerimisportfelli kuuluvad ettevõtted, kes seal oma kaupu ja teenuseid pakuvad. Tavaliselt näevad aktsionärid üldkoosolekul Warren Buffettit koos Microsofti kaasasutaja Bill Gatesiga bridži mängimas või vanahärrat isegi ukulelet sõrmitsemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles