Investor: Suurbritannia äri pole veel LHV aktsia hinda arvestatud

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kristjan Liivamägi
Kristjan Liivamägi Foto: Ernst & Young

16 210 LHV aktsia omanik Kristjan Liivamägi, kes ostis kunagi aktsiad hinnaga 1,503 eurot tükist, ütles LHV Suurbritannia pangalitsentsi uudise peale, et investorid pole seda aktsia hinda arvestanud.

Kui oluline see uudis on?

Minu hinnangul on see oluline uudis, et Ühendkuningriigi finantsjärelevalve asutus PRA on väljastanud LHV Groupi Ühendkuningriigi tütarettevõttele LHV UK Limited pangalitsentsi. Sellel on oluline mõju LHV tuleviku väljavaadetele, rahavoogudele ja kasumlikkusele.

Milline on LHV-le Ühendkuningriigi äri potentsiaal?

LHV UK Limited potentsiaali oskab kõige paremini hinnata LHV juhtkond, aga minu hinnangul pakub UK suund suuri võimalusi LHV-l pangateenuseid seal riigis müüa ja innovaatiliselt edasi arendada. LHV eesmärk on LHV UK Limitediga kasumisse jõuda juba esimese tegevusaasta lõpuks. See on ambitsioonikas eesmärk. Aga minu hinnangul on LHV UK Limitedi äri potentsiaal suur ja sellest võib saada LHV Panga uus kasvuvedur.

Kas Suurbritannia äri on juba aktsia hinda arvestatud või mitte?

Minu hinnangul on LHV UK Limitedi pangalitsentsi saamine nii kiiresti ja lühikese aja jooksul positiivne uudis ja see võiks LHV aktsia hinnale mõjuda positiivselt. Ehk minu hinnangul turg ei olnud seda aktsia hinda sisse arvestanud.

Mida ootate LHVst ja selle aktsiast?

Minu hinnangul on LHV finantstulemused väga head ning suund õige. Euribori tõus ja selle püsimine pikaajaliselt üle 3 protsendi taseme mõjutab positiivselt LHV panga intressitulusid. Mina olen optimistlikult meelestatud nii LHV kui LHV UK Limitedi äritegevuse ja väljavaadete osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles