Hinnasõda alanud: gaasimüüjad langetavad üksteise võidu hindu (2)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik. Foto: Eero Vabamägi

Gaasimüüjad langetavad üksteise võidu hindu ja kui möödunud nädalal teatas Eesti Gaas kodutarbijate hinnalangetusest, siis täna järgnes talle ka Alexela, kes trumpas Eesti Gaasi hinnalangetuse üle.

Alexela langetab kodukliendi gaasi hinda muutuvpaketis tagasiulatuvalt 1. aprillist 68 ja alates juunist 63 senti kuupmeetrist koos käibemaksuga.

Eesti Gaas teatas eelmisel nädalal, et alandab juunist kodukliendi paindliku paketi hinda veel seitse protsenti ehk 64 sendile kuupmeetri eest. Mais on Eesti Gaasi gaasi hind 69 senti kuupmeetrist.

«Maailmaturuhinnad on jätkuvalt alla tulnud, samuti on hinnalangusele kaasa aidanud gaasihoidlate küllaltki kõrge täituvus. Nende tegurite koosmõju andis meile võimaluse tuua tagasiulatuvalt aprillist kodugaasi klientidele hind alla, et võimaldada neil oma igakuistelt energiakuludelt kokku hoida,» ütles Alexela energiaportfelli juht Kalvi Nõu.

Muutuvpaketi gaasihind oli aprillis Alexelas enne tänast tagasiulatuvat hinnalangust 0,79 eurot kuupmeetri kohta. «Praegu paistab positiivse noodina, et soodsam hinnatase võiks lähiajaks püsima jääda,» märkis Nõu.

Gaasi hind on võrreldes sügisese tipuhinna tasemega, mis oli 2,85 eurot kuupmeetri eest, langenud poolaastaga üle 77 protsendi. Suuremad gaasi hinnalangetused toimusid möödunud aasta detsembris ja käesoleva aasta veebruaris, mil Eesti Gaas alandas maagaasi hinda vastavalt 35 ja 50 protsenti.

«Gaasihinda aitab meil kliendi jaoks alla tuua globaalse gaasihinna langemine sõjaeelsele tasemele ning meie tellitavad suured LNG tarned, oleme olnud turul reeglina esimesed, kes hinda langetavad,» märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

Eesti Gaas tarnib gaasi ise otse tootjatelt Ameerika Ühendriikidest ja Norrast Soome Inkoo ja Leedu Klaipeda terminali. Eesti Gaas on esimese nelja kuuga toonud juba viis gaasitankerit Leedu Klaipeda ja Soome Inkoo sadamasse ehk sama palju kui eelmise aasta jooksul kokku. Eelmisel nädalal teatas Eesti Gaas algselt planeeritutele lisaks ühe täiendava laeva tellimisest Inkoo terminali.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles