Šveitsi ärifoorumil arutatakse Ukraina ülesehitamist

Copy
Sõjas kahjustatud maja Ukrainas.
Sõjas kahjustatud maja Ukrainas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix Baltics

Šveitsis Luganos, kus mullu juulis peeti Ukraina taastamise konverents (URC2022) ja võeti vastu asjakohased põhimõtted, toimub 11.–12. mail ärifoorum.

«Foorum toob kokku Euroopa, eelkõige Šveitsi ja Ukraina ettevõtluse esindajad, ühingud, organisatsioonid, ametnikud ja arvamusliidrid, et arutada erasektori osalemist Ukraina sõjajärgse ülesehitamise tegelikes projektides,» öeldakse foorumi teates.

Ärifoorumi korraldavad Ukraina-Šveitsi Äriliit, Šveitsi Kaubandusliit SGV ja Ukraina Blockchain Association.

Viidatakse, et Lugano ärifoorumit tunnustatakse ametlikult URC2023 osana ja Ukraina taastamise 21.–22. juunil Londonis toimuva peakonverentsi ettevalmistusjärguna.

«Lugano ärifoorum korraldatakse selleks, et võimaldada välisettevõtetel ja kapitalil ligipääs järgmise kümnendi suurimale üleilmsele projektile: Ukraina taastamisele ja ümberkujundamisele,» ütlesid korraldajad.

Foorumil arutatakse seitset peateemat: energiaressursid, toiduainete tehnoloogia, digiüleminek, fintech ja IT, meditsiin ja biotehnoloogia, ehitus ja tööstus, riskikapital ja idufirmad, aga ka tooraine ammutamine.

Kõnelevad Ukraina taastamisminister Oleksandr Kubrakov, loodusvarade ministeeriumi juht Roman Strelets, strateegilise tööstuse ministeeriumi juht Oleksandr Kamõšin, geoloogiafondi juht Roman Opimah, Žõtomõri linnapea Serhi Suhomlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles