ABB teenis Eestis mullu miljoneid kasumit

BNS
Copy
ABB hoone Jüris.
ABB hoone Jüris. Foto: Taavi Sepp / Scanpix

ABB Eesti müügitulu kerkis 2022. aastal 133 miljoni euroni ning kasuminumber 3,3 miljoni euroni, aasta varem oli müügitulu 131 miljonit eurot ning tegevuskahjum 4,2 miljonit eurot.

ABB Eesti investeeris 2022. aastal 3,6 miljonit eurot, millest suurem osa oli seotud mootorite ja generaatorite tehase ning ajamite tehase tootmisvajaduste suurenemisega. Kasvas ka hooldusäri ning eelmisel aastal avati uus hoolduskeskus, mis on ettevõtte sõnul suurim Baltikumis ja üks suurimaid Põhjamaades. Keskus võimaldab teenindada ka kõige suuremaid elektrimasinaid ning tõstab oluliselt ABB hooldusäri võimekust. Lisaks rajati Jüri tehnoloogialinnakusse päikesepark, mis toodab rohelist energiat mootorite ja generaatorite tehasele, teatas ABB.

ABB Balti riikide finantsjuht Signe Nurms rõhutas, et ABB Eesti on valmis jätkama kasvu ja laienemist. «ABB Eesti tulemused näitavad, et oleme suutnud oma äri edukalt laiendada ja vastata klientide ootustele ka keerukatel aegadel. Investeerimine uutesse tehnoloogiatesse ja tootmisse on meile oluline, et tagada jätkusuutlik ärimudel ja konkurentsivõime tulevikus,» kommenteeris Nurms. Lisaks on Nurmsi sõnul ABB-le edu toonud tulemuslik püsikulude juhtimine.

Energiarevolutsiooni ja rohepöörde kontaktis näeb ABB Balti riikide ärijuht Jukka Patrikainen ABB kasvavat rolli. «Toetame energiatõhusust ja edusamme energeetika valdkonnas oma digilahenduste ja targa tehnoloogiaga ning jätkusuutlikkus on meie ärivaldkondade üks peamisi prioriteete,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles