Inbankil oli aegade parima müügitulemusega esimene kvartal

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Pankur Priit Põldoja
Pankur Priit Põldoja Foto: Jaanus Lensment

Inbank saavutas esimeses kvartalis kõigi aegade parimad müügitulemused, kogumüügi maht kasvas 14 protsenti, ulatudes 155 miljoni euroni. Samal ajal oli panga puhaskasum 1,9 miljonit eurot, vähenedes aastatagusega võrreldes 37 protsenti, teatas Inbank.

«Vaatamata kiirele inflatsioonile ja kõrgematele intressimääradele on tarbijate kulutused ja maksekäitumine püsinud üllatavalt tugevad. Kõrged intressimäärad ja investeeringud kasvu on küll avaldanud survet Inbanki kasumlikkusele, kuid samal ajal on Inbank olnud turul väga edukas ja purustasime esimeses kvartalis taas senised müügirekordid,» sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Esimeses kvartalis ulatus Inbanki kogumüügi maht 155 miljoni euroni, mis on 14 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Inbanki laenude ja renditeenuste portfell kasvas samal perioodil 26 protsenti ja ulatus 856 miljoni euroni. Pank kaasas võrreldes eelmise aastaga esimeses kvartalis 27 protsenti rohkem hoiuseid, mille maht küündis kvartali lõpu seisuga 857 miljoni euroni. Inbanki varade maht oli esimese kvartali lõpus 1,05 miljardit eurot.

Eriti suure hüppe tegi autode finantseerimine, mille müügimaht kasvas 65 protsenti.

Toodete lõikes kasvasid enim kaupmeeste finantseerimislahendused, mille müügimaht suurenes 15 protsenti ja oli 68 miljonit eurot. Jõudsat tõusu näitas ka väikelaenude müügimaht, mis suurenes 20 protsenti ja oli 21 miljonit eurot. Renditeenuste müük kasvas 29 protsenti ja ulatus 13 miljoni euroni. Eriti suure hüppe tegi autode finantseerimine, mille müügimaht kasvas 65 protsenti ja ulatus 32 miljoni euroni. Kõrgemate intressimäärade ja regulatsioonimuudatuste tõttu Poolas vähenes rohefinantseerimise müük 31 protsendi võrra 20 miljoni euroni.

«Hoolimata keerulisemast hinnastamiskeskkonnast on partnerid ja kliendid meid usaldanud. Kuigi oleme olnud äriotsustes valivamad, kasvame jätkuvalt väga kiiresti. Samas oleme väga teadlikud sellest, et tõenäoliselt seisame sel aastal veel silmitsi mõningase majandusliku vastutuulega,» selgitas Põldoja.

Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees näeb jätkuvalt häid võimalusi nii praegustel turgudel kui ka kaugemal. «Teame, et meie ärimudel on edukas. Jätkame investeerimist, et tugevdada oma rahvusvahelist haaret ja tooteplatvormi,» lisas Põldoja.

Nende ambitsioonide toetamiseks valis Inbanki aktsionäride üldkoosolek märtsis Inbanki nõukogu liikmeks Erkki Raasukese, kes hakkab juhtima ka nõukogu auditikomiteed. Raasukesel on ligi 30-aastane panganduskogemus, ta on juhtinud Balti riikides Swedbanki, LHVd ja Luminori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles