Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCredit muutis nime Iute Groupiks

BNS
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCredit Europe muutis oma nime Iute Group ASiks ning muudab ka brändi, sest mõlemad on aja jooksul uuenenud ärisuundadele jalgu jäänud.

Kui ärinime muutus jõustus äriregistris aprilli lõpus, siis brändivahetus kõigis riikides võtab aega aasta lõpuni.

Iute Groupi juhi Tarmo Silla sõnul algas Eestis nimevahetus hiilivalt juba aasta algusest. «Iute on finantsteenuste ettevõte: lihtsaim, kiireim ja inimlik. Iute vahendab ja teostab makseid, annab laene, pakub investeerimisvõimalusi ning vahendab kindlustust. Ühes meie riigis oleme täispank, mujal alles arendame oma rahateenuseid,» ütles Sild.

Kuigi ametlikult on kontserni uus nimi Iute Group AS alates aprilli lõpust, siis on seda vaikselt juurutatud Eestis juba jaanuarist. «Äsja lõppenud rahvusvahelise võlakirjakampaania viisime võimalikult palju läbi juba kui Iute Group ning brändina kui lihtsalt Iute,» selgitas Sild ja lisas, et Iute ei ole enam ainult Credit, vaid kõik isiklikud rahaasjad.

Groupi turundusjuhi Lasse Soola sõnul on muutuse peamine eesmärk ajakohastada brändi ja ettevõtte väärtusi nii, et need ei piirduks vaid laenuäriga. «Brändiuuenduse suurim väljakutse on uuendada Iute veebide, mobiiliäpi ja esinduste ning partnerite väljanägemist. Projekt hõlmab ligi 4900 partnerit ja edasimüüjat, kes pakuvad meie lahendusi ja teenuseid ning 67 sularahaautomaati Balkani riikides,» rääkis Sool.

Brändiuuendus plaanitakse lõpule viia 2023. aasta jooksul.

Iute Group on 2008. aastal Eestis asutatud finantstehnoloogia ettevõte. Kontserni tütarettevõtted pakuvad järelmakse, makseteenuseid, investeerimisvõimalusi ning pangandus- ja kindlustustooteid. Iute teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Iute finantseerib laenuportfelle omakapitali, hoiuste ning Frankfurdi börsi ja Nasdaq Balticu põhinimekirjas olevate tagatud võlakirjadega. Alates 2023. aastast on Iute Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri peasponsor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles